Τα βραβεία της Ελπίδας.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νικητών των πανευρωπαϊκών βραβείων “ΕΛΠΙΔΑ”, τα οποία απονέμονται κάθε 4 χρόνια από το σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ”, από την πρόεδρο του συλλόγου Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το πρώτο βραβείο το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 14.000 ευρώ θα απονεμηθεί στον καθηγητή Heribert Jurgens από την οργάνωση “Cancer Leaague”, ενώ το δεύτερο βραβείο θα δοθεί στη γιατρό Cristine Janin από τον οργανισμό “Αchacun son Everest” και συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρω. Τιμής ένεκεν -όπως ανακοίνωσε η κα Βαρδινογιάννη- θα απονεμηθεί βραβείο στον Ted Kennedy Junior για το σημαντικό του έργο και τη μεγάλη του εμπειρία στο θέμα του καρκίνου καθώς ο ίδιος έχει βιώσει για πολλά χρόνια αυτή την ασθένεια.

Σκοπός των βραβείων είναι η υποστήριξη και επιβράβευση των κοινωνικών φορέων που αγωνίζονται για την αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα ευρωπαϊκά κράτη και μάχονται για την κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο, καθώς επίσης και των οικογενειών τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι ιατρικοί φορείς, οι ερευνητές, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι κλινικές που ασχολούνται με τον παιδικό καρκίνο. Η τελετή για την απονομή των βραβείων, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνίδας Επιτρόπου Αννας Διαμαντοπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Στεφανόπουλου, ο οποίος για δεύτερη φορά θα τιμήσει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Βαρδινογιάννη, το θεσμό των βραβείων.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η κ. Βαρδινογιάννη, ενημέρωσε για τα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”, με κυρίαρχο αυτό που αφορά την κατασκευή του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά μέχρι 18 ετών στην Αθήνα. Επίσης αναφέρθηκε και στην πορεία του προγράμματος “ΕΛΠΙΔΑ” για την ενίσχυση των θυμάτων του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την ολοκλήρωση του επιστημονικού σχεδίου δημιουργίας Ιατρικού Κέντρου Μητέρας και Παιδιού στο Κόσοβο και συγκεκριμένα στην πόλη Μιτρόβιτσα. Τέλος όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου – ο σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ” πρόκειται να οργανώσει 2 συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στις οποίες ο συνθέτης και πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO Ζαν Μισέλ Ζαρ, θα παρουσιάσει στις 19 και 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση ένα νέο έργο του εμπνευσμένο από το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση