Μεγάλη έρευνα για τα ιατρικά λάθη στον Καναδά

Στον Καναδά, για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας ξεκινά μια μεγάλη ιατρική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν τα ιατρικά λάθη που έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και χρήματα στο ταμείο του εθνικού συστήματος υγείας.

Οι ερευνητές πρόκειται να εξετάσουν τα αρχεία ασθενών από 20 νοσοκομεία, σε όλο τον Καναδά, αναζητώντας τα λάθη εκείνα που τους οδήγησαν σε θάνατο και σε σοβαρές επιπλοκές υγείας.

Tα λάθη είναι διαφορετικής φύσης, από την λάθος διάγνωση και την κακή θεραπεία μέχρι επεμβάσεις, στις οποίες έγιναν ιατρικά λάθη ακόμη και στην επιλογή των οργάνων τα οποία εγχειρίστηκαν. Οι αρχές υγιεινής των ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι σημειώνονται 3,7 ιατρικά λάθη ανά 100 ασθενείς. Τα ιατρικά λάθη στην Αγγλία αγγίζουν το 11%, ενώ στην Αυστραλία υπολογίζονται στο 16,6%.

Ο δρ. Τζόν Μίλαρ, αντιπρόεδρος του Καναδικού Ινστιτούτου Υγείας εξήγησε ότι τα ανησυχητικά νούμερα που παρατηρήθηκαν στις ΗΠΑ, οδήγησαν τις ιατρικές αρχές στον Καναδά να πραγματοποιήσουν μια ανάλογη μελέτη, που μπορεί στο μέλλον να σώσει ζωές.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση