σωστες αναπνοες | ιλεος εντερου συμπτωματα | ρηξη εξω πλαγιου συνδεσμου | βουβωνική χώρα που ειναι

Μεγάλη έρευνα για τα ιατρικά λάθη στον ΚαναδάΣτον Καναδά, για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας ξεκινά μια μεγάλη ιατρική έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν τα ιατρικά λάθη που έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και χρήματα στο ταμείο του εθνικού συστήματος υγείας.

Οι ερευνητές πρόκειται να εξετάσουν τα αρχεία ασθενών από 20 νοσοκομεία, σε όλο τον Καναδά, αναζητώντας τα λάθη εκείνα που τους οδήγησαν σε θάνατο και σε σοβαρές επιπλοκές υγείας.

Tα λάθη είναι διαφορετικής φύσης, από την λάθος διάγνωση και την κακή θεραπεία μέχρι επεμβάσεις, στις οποίες έγιναν ιατρικά λάθη ακόμη και στην επιλογή των οργάνων τα οποία εγχειρίστηκαν. Οι αρχές υγιεινής των ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι σημειώνονται 3,7 ιατρικά λάθη ανά 100 ασθενείς. Τα ιατρικά λάθη στην Αγγλία αγγίζουν το 11%, ενώ στην Αυστραλία υπολογίζονται στο 16,6%.

Ο δρ. Τζόν Μίλαρ, αντιπρόεδρος του Καναδικού Ινστιτούτου Υγείας εξήγησε ότι τα ανησυχητικά νούμερα που παρατηρήθηκαν στις ΗΠΑ, οδήγησαν τις ιατρικές αρχές στον Καναδά να πραγματοποιήσουν μια ανάλογη μελέτη, που μπορεί στο μέλλον να σώσει ζωές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.