βιταμινη α δερμα | οσοι εχουν στιγμα | φλεγμονη στην τραχεια | εκκολπωματα εντερου θεραπεια

Ηλεκτρονική μύτη ανιχνεύει τη φυματίωση από την αναπνοήΕρευνητές αναπτύσσουν μία συσκευή με την οποία θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν την ύπαρξη φυματίωσης και πιθανόν και άλλων ασθενειών, από ένα απλό δείγμα της αναπνοής των ασθενών, σύμφωνα με τον Δρ. Joseph Stetter, καθηγητή βιολογίας, και χημικών και φυσικών επιστημών, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ιλλινόις στο Σικάγο. Εάν το μηχάνημα αυτό αποδειχθεί αποτελεσματικό σε κλινικές δοκιμές, θα βοηθήσει πολύ στον εντοπισμό της φυματίωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες, δηλώνει ο Δρ. Stetter. Η φυματίωση είναι μία αναπνευστική λοίμωξη, η οποία προκαλεί βήχα, πυρετό, απώλεια βάρους και πόνο στο στήθος. Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στις συσκευές, με τις οποίες πραγματοποιείται το αλκοτέστ, και το παρατσούκλι της συσκευής αυτής είναι ‘ηλεκτρονική μύτη’. Οι επιστήμονες λαμβάνουν δείγματα της αναπνοής ή δείγματα από τα υγρά του σώματος, με τη λογική ότι εάν τα βακτήρια της φυματιώσεως βρίσκονται στους πνεύμονες των ασθενών, ο σκοπός είναι να λάβουν τη χημική υπογραφή αυτών των βακτηρίων, από τα δείγματα αυτά. Σύμφωνα με τον Δρ. Stetter οι έρευνες βρίσκονται σε ένα αρχικό στάδιο.

‘Εάν η συσκευή είναι αποτελεσματική θα μπορούμε να έχουμε μία φορητή μέθοδο μέτρησης, η οποία θα είναι και φθηνή. Θα μπορεί να διαγιγνώσκει την παρουσία της φυματίωσης αμέσως’. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε αυτή η συσκευή να αποτελέσει έναν πολύ πιο πρακτικό τρόπο εντοπισμού της φυματίωσης σε σύγκριση με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το μοντέλο που χρησιμοποιείται για τα τεστ έχει το μέγεθος περίπου ενός υπολογιστή. Οταν ξεκινήσουν σε ευρύτερο επίπεδο εξετάσεις, το μέγεθος που θα χρησιμοποιείται θα έχει μέγεθος ανάλογο με ένα φορητό υπολογιστή.

Η συσκευή αυτή ψάχνει για ενεργά βακτήρια, είτε στην αναπνοή, είτε σε υγρά του σώματος, όπως στα πτύελα και έτσι διαφέρει από τη συμβατική εξέταση που διενεργείται και σύμφωνα με την οποία χορηγείται με ενδοδερμική ένεση φυματίνης και ο γιατρός αναμένει την αντίδραση του οργανισμού. Με τη νέα αυτή συσκευή και την πιθανότητα άμεσης ανίχνευσης της φυματίωσης, μειώνεται πολύ ο χρόνος διάγνωσης, αφού στο δερματικό τεστ θα πρέπει κανείς να περιμένει μερικές μέρες για να εξάγει συμπεράσματα. Ωστόσο οι ερευνητές είναι ανάγκη να επιβεβαιώσουν εάν υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιδρούν κατά την εξέταση της αναπνοής, δηλώνει ο Δρ. Stetter ο οποίος και προσθέτει ότι ‘ Στα αρχικά στάδια της έρευνας η συσκευή φαίνεται να έχει ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Ωστόσο στις κλινικές δοκιμές πρέπει να γνωρίζουμε εάν μπορεί να διαγνώσει τα βακτήρια και σε ανθρώπους που καπνίζουν, τρώνε σκόρδο ή έχουν ασθένειες των ούλων.’

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.