πολυποδας | αν τα κοπρανα ειναι μαυρα τι εχω | αλλαντιαση | ινσουλινωμα | λοιμωξη

Γονίδιο συμβάλλει στην ανάπτυξη του νεανικού διαβήτηΕρευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα γονίδιο που προκαλεί το διαβήτη Τύπου 1, ο οποίος πρωτοεμφανίζεται στην παιδική ηλικία και καθιστά το άτομο διαβητικό, εξαρτώμενο από την ινσουλίνη σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατρικής Ερευνας Walter & Eliza Hall στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τονίζουν ότι το εύρημά τους αυτό δίνει νέες ελπίδες στην αντιμετώπιση της ανίατης νόσου και στην ανάπτυξη καλύτερων θεραπειών σε σχέση με την ενέσιμη χορήγηση ινσουλίνης. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες η νόσος πλήττει 800.000 ανθρώπους. "Το γονίδιο δεν είναι η μοναδική αιτία πρόκλησης του διαβήτη Τύπου 1, που είναι γνωστός και ως ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης, αλλά εστιάζοντας τις έρευνες στη νόσο μπορεί να προληφθεί η εμφάνισή της", τονίζουν οι ερευνητές. Ο διαβήτης Τύπου 1 είναι ασθένεια που προκαλείται όταν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται λανθασμένα στο πάγκρεας. Οι ασθενείς έχουν απώλεια κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την κατανάλωση σακχάρων και λίπους στη διατροφή.

Ο κ. Γκραντ Μόραχαν, επικεφαλής της έρευνας και οι συνεργάτες του, σε ποντίκια που τρέφονταν με ειδική τροφή για να αναπτύξουν διαβήτη, μετέτρεψαν ένα από τα γονίδια -του IDDM18- που συμβάλλει στην παραγωγή της ιντερλευκίνης-12 (IL-12). Oταν διοχετεύεται σε ποντίκια, η ιντερλευκίνη-12, ενεργοποιεί τα κύτταρα Τ του ανοσοποιητικού συστήματος, που είναι γνωστό ότι προσβάλλουν το πάγκρεας. Με τη χορήγηση της ιντερλευκίνης-12 τα κρούσματα διαβήτη αυξήθηκαν, αλλά όταν τους διοχέτευσαν παράγοντες που μειώνουν την ιντερλευκίνη-12, τότε είδαν ότι λιγότερα ποντίκια έγιναν διαβητικά. Η υπερπαραγωγή ιντερλευκίνης-12 μπορεί να είναι η αρχή της καταστροφής των ζωτικής σημασίας κυττάρων του παγκρέατος. Ο κ. Μάραχαν κατέληξε ότι είναι σαφές πως αυτή η γενετική μετάλλαξη δεν είναι η μόνη αιτία της νόσου και ο διαβήτης είναι μια πολύπλοκη γενετικά ασθένεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.