sulphur ομοιοπαθητική | δυσπλασια στομαχου δυσπλασία μήτρας | τι ειναι το συνδρομο στερησησ

Νέα μέθοδος ελέγχου της ανδρικής υπογονιμότηταςΜία εξέταση ελέγχου της υπογονιμότητας για τους άνδρες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρά το γεγονός ότι έχουν φυσιολογικό αριθμό σπερματοζωαρίων, ανακοίνωσε διεθνής ομάδα επιστημόνων. Πολλά ζευγάρια δεν κατορθώνουν να συλλάβουν παρά το γεγονός ότι οι γιατροί δεν μπορούν να ανακαλύψουν και να δώσουν κάποια εύλογη εξήγηση γι’ αυτό, όπως θα ήταν για παράδειγμα η πολύ μικρή ποσότητα σπερματοζωαρίων. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, είναι πιθανό να ευθύνονται ατέλειες στο σπέρμα ή στο σπερματικό υγρό. Η ομάδα των αμερικανών και ιαπώνων ερευνητών, σε έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Reproduction, επισημαίνει ότι η παρουσία μίας ιδιαίτερης ουσίας (μόριο ή πρωτείνη) μπορεί να εντοπίσει αυτό το πρόβλημα. Οπως αναφέρεται, μία εξέταση για την ύπαρξη αυτής της πρωτείνης θα μπορούσε να είναι πιο αξιόπιστη από άλλους τρόπους ανάλυσης της ποιότητας του σπέρματος.

Η πρωτείνη ονομάζεται ubiquitin και συνδέεται με τη διαδικασία με την οποία το σώμα διασπά και ανακυκλώνει άλλες πρωτείνες από κύτταρα, που καταστρέφονται ή είναι δυσλειτουργικά. Η παρουσία της ubiquitin σε ένα σπερματοζωάριο δηλώνει ότι μέσα σε αυτό τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά. Ο Δρ. Peter Sutovsky, του Πανεπιστημίου του Oregon Health Sciences αναφέρει ότι ‘Η ubiquitin φαίνεται ότι είναι ένας δείκτης ύπαρξης ανωμαλιών στο σπερματικό υγρό, που υποδηλώνει ανωμαλίες του σπέρματος και ύπαρξη μόλυνσης. Πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το πρώτο αντικειμενικό τεστ της ανδρικής υπογονιμότητας, το οποίο βασίζεται σε μία ακριβή, πλήρως αυτοματοποιημένη μέτρηση μίας πρωτείνης στο σπέρμα, σε σχέση με την υποκειμενική ανάλυση του σπέρματος από μικροσκόπιο.

Ενα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου αυτής είναι η ευαισθησία της. Οπως δηλώνουν οι ερευνητές, είναι σε θέση ακόμα και να κάνουν τη διάγνωση σε περιπτώσεις όπου οι αναλύσεις του σπερματικού υγρού δεν μπορεί να εξηγήσουν την αιτία της υπογονιμότητας. Και είναι περίπου το 1/5 των ζευγαριών, όπου οι υπάρχουσες μεθόδοι δεν μπορούν να εξακριβώσουν την αιτία. Η τεχνική αυτή εφαρμόστηκε σε 17 ασθενείς, από ζευγάρια που δεν μπορούσαν να συλλάβουν. Η εξέταση επιβεβαίωσε πέντε περιπτώσεις στις οποίες άλλες μέθοδοι είχαν διαγνώσει ανδρική υπογονιμότητα και εξακρίβωσε πέντε άλλες στις οποίες η αιτία μπορεί να οφειλόταν σε ανδρικό παράγοντα. Και σε άλλες τρεις περιπτώσεις, η μέθοδος αυτή ανακάλυψε ότι υπήρχαν προβλήματα, που σχετίζονται και με την ανδρική υπογονιμότητα, πέρα από τα ήδη διαγνωσθέντα προβλήματα γονιμότητας των συντρόφων τους.

Η ομάδα θεωρεί ότι η τεχνική αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας στις περιπτώσεις ενέσεων ενδοκυτταροπλασματικού σπέρματος. Ο Δρ. Gerald Schatten, από το Oregon ανέφερε ότι ‘Αφού πλέον γνωρίζουμε ότι μία συγκεκριμένη πρωτείνη συνδέεται με το ατελές σπέρμα και ταυτόχρονα έχουμε αντισώματα για να την καταπολεμήσουμε, υπάρχει περίπτωση να κατορθώσουμε να αναπτύξουμε μία τεχνική με την οποία θα αφαιρούμε τα περισσότερα από τα πραγματικά ατελή σπέρματα, από τα δείγματα σπερματικού υγρού, που χρησιμοποιούμε για τις διάφορες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.