βιταμινη α δερμα | περιοδος με μαυρο αιμα | θεραπεια υποξειας θυρεοειδιτιδας | πνευμονια

Επικίνδυνα τα παρασιτοκτόνα για την υγεία και το περιβάλλονΟ οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) προειδοποιεί για τους κινδύνους από τα παρασιτοκτόνα κακής ποιότητας, επισημαίνοντας πως το 30% των προϊόντων αυτών που πωλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες βλάπτουν την υγεία και το περιβάλλον. "Περίπου το 30% των παρασιτοκτόνων που πωλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες, ετήσιας αξίας 900 εκατομμύριων δολαρίων, δεν τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και εξαιτίας αυτού απειλούν την υγεία και το περιβάλλον", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του FAO και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
"Αυτά τα κακής ποιότητας παρασιτοκτόνα συχνά περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και ακαθαρσίες. Σε πολλές χώρες στον υπόλοιπο κόσμο η χρήση τους έχει απαγορευτεί ή περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό", δήλωσε ο Γκέρο Φάαγκτ, ειδικός του FAO.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά των παρασιτοκτόνων έφτασε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2000, τα τρία δισεκατομμύρια στις αναπτυσσόμενες χώρες. Στις χώρες αυτές τα παρασιτοκτόνα χρησιμοποιούνται κυρίως στη γεωργία, αλλά και από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας ως εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση της ελονοσίας. "Σε πολλά από αυτά τα προιόντα, η συγκέντρωση επικίνδυνων ουσιών είναι πολύ μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά όρια", επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΟΥ Ντέιβιντ Χέιμαν. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, "μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων κακής ποιότητας υπάρχουν στις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής, όπου οι έλεγχοι ποιότητας κάθε άλλο παρά επαρκείς είναι".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.