αθηρωματικός δείκτης | παραλυτικος ειλεος | εμβολιο ανεμευλογιας | φλεβοκομβική ταχυκαρδία | το εσω ους

Ελληνίδα ευρωβουλευτής στέλνει τα Πόκεμον στην Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΤην διεξαγωγή έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος που έχουν τα βιντεοπαιχνίδια, όπως το παιχνίδι "πόκεμον", στη σωματική και νοητική υγεία των παιδιών, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μένης Μαλλιώρη. Υπενθυμίζεται ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή της είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει την καταλληλότητα του παιδικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού "πόκεμον", αναφέροντας ότι στο παιχνίδι αυτό παρουσιάζονται ήρωες με υπερφυσικές ιδιότητες και με τέτοιο τρόπο, ώστε τα παιδιά να ταυτίζονται μαζί τους και προβαίνουν σε ενέργειες παρακινδυνευμένες, που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχοσωματική τους ακεραιότητα.

Στην απάντηση του ο Ευρωπαίος επίτροπος, κ. Λικάνεν, συμφώνησε με το αίτημα της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή έρευνας για την επίδραση τέτοιου είδους παιχνιδιών στη σωματική και νοητική υγεία των παιδιών, προσθέτοντας ότι θα καθιερωθεί ένα σύστημα συλλογής πληροφοριών και στοιχείων από τα κράτη-μέλη για την επίδραση των παιδικών βιντεοπαιχνιδιών. Ο κ. Λικάνεν πρόσθεσε ότι προτίθεται ακόμα να προτείνει την αναθεώρηση της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την ασφάλεια των παιχνιδών περιλαμβάνοντας και αυτά που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη σωματική υγεία και ακεραιότητα των παιδιών, αλλά και την ψυχική και νοητική της κατάσταση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.