ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ | αυτοεξεταση προστατη | νοσος grown

Ευρωπαική Επιτροπή: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει οδηγία για το περιβάλλονΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί την πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για καθυστέρηση στην εναρμόνιση της νομοθεσίας τους με την κοινοτική οδηγία που αφορά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Δανία, η Ισπανία και η Φιλανδία δέχθηκαν ''αιτιολογημένη γνώμη'' (ισοδυναμεί με τελευταία προειδοποίηση πριν από την προσφυγή) για παράλειψη μεταφοράς στην εθνική νομοθεσία, της οδηγίας που αφορά τα ''αιωρούμενα οργανικά σωματίδια'' (COV) στον ατμοσφαιρικό αέρα, ενώ άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιταλία, παραπέμφθηκαν για συναφείς λόγους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σχολιάζοντας τις αυστηρές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αρμόδια για το περιβάλλον Επίτροπος κ. Μαργκό Βάλστρομ, επισήμανε ότι οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες υιοθετήθηκαν εδώ και 3-4 χρόνια, χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός να μην σέβονται, τόσα χρόνια μετά, τόσες χώρες τις δεσμεύσεις τους.

Η Επίτροπος αιτιολόγησε το μπαράζ των κυρώσεων, σαν μέσο πίεσης προς τα κράτη μέλη, προκειμένου να εναρμονίσουν την εθνική νομοθεσία τους με τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην ΕΕ, με τις σοβαρές επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.