πληγη στο εσωτερικο της μυτης | αγιουρβεδική ιατρική | οστεοαρθρίτιδα ισχίου | εμβολιο φυματιωσης | στιγμα

Ευρωπαϊκή κάρτα ΥγείαςΣχέδιο δράσης για τη βελτίωση της κινητικότητας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την υιοθέτηση μιας ευρωπαϊκής κάρτας Υγείας, ενέκρινε η Eυρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της Ελληνίδας επιτρόπου Αννας Διαμαντοπούλου.

Στόχος της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης και ασθένειας είναι η άρση των εμποδίων στην κινητικότητα των εργαζομένων και των φοιτητών στην ΕΕ, αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη ταξιδεύει, εξασφαλίζοντας την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια πρόταση αντικατάστασης του υπάρχοντος πιστοποιητικού ασφάλισης ασθένειας Ε111 από μια ηλεκτρονική κάρτα.

Το έντυπο Ε111 χρησιμοποιείται από τους ευρωπαίους που μετακινούνται στις χώρες μέλη της ΕΕ και χρησιμεύει στην κάλυψη των ιατρικών δαπανών του κατόχου όταν αυτός βρίσκεται εκτός της χώρας του.

Ετσι, με τη νέα αυτή κάρτα, ο κάθε ευρωπαίος θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που του παρουσιάζονται σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και αν βρίσκεται.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε έκτακτα περιστατικά υγείας στο εξωτερικό και δεν θα ισχύει όταν το ταξίδι πραγματοποιείται για λόγους αντιμετώπισης ενός προβλήματος υγείας.

Σημειώνεται ότι η κάρτα αυτή δεν προβλέπεται να δημιουργήσει νέα δικαιώματα για τους ασφαλισμένους και δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την εθνική κάρτα ασφάλισης ασθενείας η οποία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε κάποιο άλλο κράτος μέλος.

Επίσης, η νέα κάρτα δεν θα περιέχει πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του κατόχου. Η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας θα αποτελεί την απόδειξη ότι ο ασφαλισμένος έχει δικαίωμα για ιατρική περίθαλψη σε όλη την κοινοτική επικράτεια και οι δαπάνες θα επιστρέφονται από το ασφαλιστικό ταμείο της χώρας του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.