μερη του αυτιου | ειλεος κοπρανων | συμπτωματα ελκους | πολυποδας στομαχι | σκυλος ασθενειες

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ


Η ακτινογραφία θώρακα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη διερεύνηση των ασθενών που πάσχουν από πνευμονική νόσο.

Οι συνήθεις τομές που λαμβάνονται είναι η προσθιοπίσθια (Face) και η πλάγια (Profile). Με τις δύο αυτές λήψεις είναι δυνατό να διαγνωστούν ανατομικές ανωμαλίες του θώρακα, πνευμονικές λοιμώξεις, καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του πνεύμονα και του μεσοθωρακίου, πλευριτικές συλλογές υγρού και πλήθος άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών που προσέρχονται στο γιατρό για προβλήματα που αφορούν το αναπνευστικό σύστημα, ο συνδυασμός των πληροφοριών από την κλινική εξέταση και την ακτινογραφία του θώρακα, αρκούν για να θέσουν με ακρίβεια τη διάγνωση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.