νεογνο πυρετος | περιτομη αρθρο | τι ειναι περιτονιτιδα | κυστη στα δοντια | τι είναι ο μηνίσκος | μυς αιμα

Ανακαλύφθηκαν κύτταρα ικανά για ανάπλαση δέρματοςΟμάδες κυττάρων ικανές για την ανάπλαση του δέρματος βρέθηκαν για πρώτη φορά από ομάδα Γάλλων ερευνητών. Οι εργασίες αυτές που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της διμηνιαίας αμερικανικής επιθεώρησης 'Cell' (Κύτταρο), δείχνουν την ‘πρώτη άμεση απόδειξη’ της ύπαρξης των κυττάρων αυτών και των ικανοτήτων τους να αναπαράγουν το δέρμα, δήλωσε ο κ. Ιαν Μπαραντόν του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας (INSERM) στη Γαλλία και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Τα αποτελέσματα αυτά που λήφθηκαν μετά από δοκιμές σε ποντίκια, ανοίγουν το δρόμο για σημαντικές προοπτικές στη δερματολογία, για να ευνοήσουν την επούλωση εγκαυμάτων ή να βελτιώσουν το αποτέλεσμα μεταμοσχεύσεων δέρματος σε μεγάλα εγκαύματα, στην ογκολογία και δίνουν νέες ελπίδες για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. ‘Αποσπάσαμε για πρώτη φορά από μικρή ομάδα 500 κυτταρικών στελεχών ένα κομμάτι δέρμα με τις τρίχες του και τους σμηγματογόνους αδένες του που κάνουν το σμήγμα, το οποίο λιπαίνει το δέρμα’, διευκρίνισε ο κ.Μπαραντόν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.