αιτια ψευδουσ αποτελεσματος κονδυλωματων | καρκινος λεπτου εντερου συμπτωματα | ρηξη τραχηλου μητρας

Επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής για αθλητέςΗ χρήση κρεατίνης, ιδιαίτερα όταν γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανόν να σχετίζεται και με καρκινογένεση. Αυτό αναφέρουν επιστήμονες, απο τη Γαλλική επιτροπή για την ασφάλεια των τροφίμων (AFSSA - Agence Francaise de Securite Sanitaire des Aliments) σε ανακοίνωσή τους στην επίσημη ιστοσελίδα τηε επιτροπής στο διαδίκτυο. Η κρεατίνη, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό πολλών συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές (επαγγελματίες και μη), κατηγορείται για σοβαρές βλάβες στην υγεία, καθώς επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι προκαλεί πεπτικά, μυικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Η κρεατίνη είναι ένα αμινοξύ, το οποίο παράγεται από το ήπαρ και τους νεφρούς και αποθηκεύεται στους μυς. Η κρεατίνη πωλείται ελεύθερα σα συστατικό πολλών συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν σε γυμναστήρια και καταστήματα πώλησης συμπληρωμάτων. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη πώληση αυτής της ουσίας, παρόλο που και άλλες έρευνες στο παρελθόν, συσχέτισαν τη χρήση τέτοιων συμπληρωμάτων με ηπατικά και νεφρολογικά προβλήματα. Μάλιστα η ουσία είναι εγκεκριμένη από το FDA αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ στη Γαλλία η πώλησή της είναι παράνομη. Η επιτροπή δημοσίευσε αυτή την ανακοίνωση προκειμένου να επηρεάσει τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς να απαγορεύσουν τη διακίνηση κρεατίνης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.