τι είναι τρανσαμινασες | αντιτετανικος | εξετασεις αιματος για πνευμονια | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | γονατο

Οι τρελές αγελάδες δεν απειλούν μόνο την ΕυρώπηΗ Μέση Ανατολή, η ανατολικη Ευρώπη, η Νότια Αφρική και η Ινδία διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο, ανάμεσα στις χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης, να εμφανίσουν κρούσματα της ασθένειας των τρελών αγελάδων, ανακοίνωσε από τη Ρώμη ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO). Αξιωματούχοι του FAO επισήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστούν κρούσματα της ασθένειας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μέχρι σήμερα η μόνη χώρα εκτός ΕΕ όπου έχει εντοπιστεί κρούσμα σε ζώο που γεννήθηκε εκεί είναι η Ελβετία.

Οι ίδιοι στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως οι χώρες που διαθέτουν μεγάλες μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προιόντων και έχουν εισάγει μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών με κρεατάλευρα από χώρες όπου εμφανίστηκαν κρούσματα της ασθένειας, θα πρέπει να απαγορεύσουν αμέσως τη χρήση τους. Οι χώρες της Μέσης Ανατολής, της ανατολικής Ευρώπης, η Νότια Αφρική και η Ινδία είναι γνωστό ότι εισάγουν ζωοτροφές από κράτη όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών, όπως η Βρετανία. "Ολες οι χώρες που έχουν εισαγάγει ζώα ή ζωοτροφές από τη δυτική Ευρώπη και ειδικά από τη Βρετανία, από τις αρχές της δεκαετίας του '80 και μετά, είναι πολύ πιθανό να έχουν κρούσματα της ασθένειας", καταλήγει η ανακοίνωση του FAO.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.