κακα με κλασιμο | γυναικες και καρκινος | C.M.V.IgG | κυστη σπληνος | περιδεση τpαχηλου | αιτια φαινομενου raynaud

Αλιεία: Το πιο επικίνδυνο επάγγελμαΠερισσότεροι από 70 ψαράδες χάνουν καθημερινά τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για αυτούς και την οικογένεια τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO,του οργανισμού του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, κάθε χρόνο χάνονται 24.000 ψαράδες παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά την αλιεία το πιο επικίνδυνο επάγγελμα στις μέρες μας. Οι υπεύθυνοι μάλιστα θεωρούν ότι τα νούμερα αυτά είναι πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά, καθώς πολύ λίγες χώρες κρατούν ακριβή αρχεία για τους θανάτους στον τομέα της αλιείας.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 97% των 15 εκατομμυρίων ψαράδων, εργάζονται πάνω σε σκάφη μικρότερα των 24 μέτρων, πολύ μικρότερα από αυτά που ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις και οδηγίες, σύμφωνα με την έκθεση για την Διεθνή Κατάσταση της Αλιείας το 2000, που θα παρουσιαστεί στην επιτροπή του FAO για την Αλιεία, στη Ρώμη από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Οι αλιείς εργάζονται συνήθως μακρυά από την ακτή, στην ανοικτή θάλασσα, όπου παραμένουν καμιά φορά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αλιευτικά πλοία, που έχουν σχεδιαστεί για την παράκτια αλιεία και δεν εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας, επισημαίνει ο FAO. O οργανισμός υπογραμμίζει πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα διεθνές νομικό όργανο για την ασφάλεια των ψαράδων με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ακόμα όμως και στις ανεπτυγμένες χώρες, η μεγάλη τεχνολογική πρόοδος που έχει επιτευχθεί όσο αφορά την κατασκευή των πλοίων και τις αλιευτικές τεχνικές, αλλά και η υιοθέτηση αυστηρότερων κανονισμών δεν έχει παντοτε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σύμφωνα με την έκθεση, όσο πιο ασφαλή γίνονται τα πλοία, τόσο μεγαλύτερα γίνονται τα ρίσκα που παίρνουν οι ψαράδες, στον αγώνα τους να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ψαριά. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ το ποσοστό των θανάτων των ψαράδων είναι 25-30 φορές μεγαλύτερο από ό,τι στα άλλα επαγγέλματα, στην Ιταλία 20 φορές, ενώ στην Αυστραλία έχουμε 143 θανάτους ανά 100.000 ψαράδες, όταν ο μέσος όρος στα άλλα επαγγέλματα ανέρχεται στους 8,1 θανάτους ανά 100.000.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.