πως να φυγει το σωσιβιο | γαστρεκτομη | wpw συνδρομο | λοιμωξη των πνευμονων | πονος κατα την αφοδευση

Tα ψάρια προφυλάσσουν από εγκεφαλικά επεισόδιαΗ κατανάλωση ψαριού, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο που οφείλεται σε θρόμβο μέχρι και 50%. Αυτά προκύπτουν από έρευνα της σχολής δημόσιας υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association. Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε 80.000 γυναίκες εξέπληξαν ακόμα και τους ίδιους τους ερευνητές. Η προστατευτική δράση της κατανάλωσης ψαριού δεν αφορά όλους τους τύπους εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά μόνο αυτούς που οφείλονται σε θρόμβο.

Εχει ήδη διαπιστωθεί από παλαιότερες έρευνες ότι τα ψάρια, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ω-3 λιπαρά οξέα ασκούν καρδιοπροστατευτική δράση. Φυσικά πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν και άλλοι παράγοντες, μια και τα άτομα τα οποία καταναλώνουν συχνά ψάρι τείνουν, να τρώνε πιό προσεγμένα και να έχουν έναν πιό υγιεινό τρόπο ζωής. Φυσικά είναι πλέον γνωστό ότι η κατανάλωση ψαριού είναι σαφώς προτιμότερη από την κατανάλωση κρέατος και ιδίως κόκκινου κρέατος. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η έρευνα δημοσιεύεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του USDA για αυξημένη προσοχή στην κατανάλωση συγκεκριμένων ψαριών όπως καρχαρίας, ξιφίας, που ανήκουν στην κατηγορία των λιπαρών ψαριών, από ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως έγκυες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.