Πληροφορίες που αφορούν τη θρεπτική αξία θα πρέπει να φέρουν πλέον το κρέας και τα πουλερικά, όπως ανακοίνωσε, σε ομιλία του την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου ο γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πόσες θερμίδες, πόσο λίπος και πόση χοληστερόλη περιέχει το κρέας ή το κοτόπουλο που αγοράζει. Η σήμανση αυτή θα αφορά βασικά κομμάτια του κρέατος αλλά και παράγωγα κρέατος, όπως λουκάνικα και αλλαντικά.
Η ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώνει τη βιομηχανία τροφίμων να αναγράφει διατροφικές πληροφορίες στη συσκευασία των τροφίμων με τη μορφή πίνακα ανάλυσης θρεπτικών συστατικών ανά 100 γραμμάρια ή ανά μερίδα. Σε πολλές περιπτώσεις η αναγραφή δεν είναι υποχρεωτική αλλά βασίζεται σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα διατροφικής σήμανσης στο οποίο δύο προηγούμενες εκτιμήσεις έδειξαν ότι οι κατασκευαστές συμμετέχουν σε αυτό σε ποσοστό μικρότερο του 60%.
Διαβάστε επίσης
- Λάθη διατροφής
- Εξι συμπληρώματα διατροφής στο μικροσκόπιο
- Μην σπαταλάτε τα χρήματά σας σε συμπληρώματα διατροφής
- Η τηλεόραση σχετίζεται με ψυχογενείς διαταραχές της διατροφής
- Επιτροπή γονέων θα κρίνει τα προϊόντα διατροφής που απευθύνονται σε παιδιά

Επιμέλεια σύνταξης ειδήσεων σχετικών με την Υγεία (Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο) για το site Care.gr.
Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα