μεταμόσχευση ηπατος | ηπατιτιδα αυστραλιανο θετικο | τι σημαινει το γιν γιανγκ | ιογενείς λοιμώξεις

Ενας στους τέσσερις θανάτους στο δρόμο οφείλεται στο αλκοόλΝα μειωθεί στα 0,5 χιλιοστόγραμμα το όριο περιεκτικότητας αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, για όλους τους οδηγούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση αυτή, που δεν είναι υποχρεωτικό να υιοθετηθεί από τις χώρες-μέλη, έχει στόχο να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων, που χάνουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών. Στους 40.000 θανάτους στους δρόμους της ΕΕ, για τους 10.000 ευθύνεται το αλκοόλ. ‘Είναι σαν να πεθαίνουν κάθε ημέρα, επί ένα χρόνο, τριάντα άνθρωποι σε αεροπορικά δυστυχήματα’, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα Μεταφορών κ.Λογιόλα ντε Παλάθιο.

Σήμερα, η επιτρεπόμενη αναλογία αλκοόλ/αίματος διαφέρει από χώρα σε χώρα της ΕΕ, αν και οι περισσότερες έχουν υιοθετήσει τα 0,5 χιλιοστόγραμμα/λίτρο που αντιστοιχούν σε δύο ποτήρια μπύρας ή σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Εξαίρεση αποτελούν η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο, που διατηρούν την αναλογία 0,8 χιλιοστόγραμμα/λίτρο. Για τους νέους οδηγούς, τους οδηγούς μεγάλων φορτηγών και λεωφορείων, αλλά και για τους μοτοσυκλετιστές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει το όριο να καθοριστεί στα 0,2 χιλιοστόγραμμα. Επίσης ζητά να γίνονται περισσότεροι ‘αιφνιδιαστικοί έλεγχοι’, ώστε κάθε ευρωπαίος οδηγός να ελέγχεται τουλάχιστον μια φορά τα τρία χρόνια. Ως παράδειγμα, η επιτροπή αναφέρει τη Βρετανία, όπου το ποσοστό αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων εξαιτίας του αλκοόλ είναι από τα χαμηλότερα της ΕΕ και αυτό λόγω των συχνών ελέγχων και των πολύ αποτελεσματικών εκστρατειών ευαισθητοποίησης των οδηγών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.