εκτρωτικα υποθετα | σκωληκοειδιτιδα | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ιος πνευμονιας | στενωση πυλωρου

Βελτιωμένη ράτσα προβάτων με κλωνοποίησηΗ πρώτη κλωνοποιημένη προβατίνα της Αυστραλίας γέννησε τρία αρνάκια, ανοίγοντας το δρόμο για την χρήση της μεθόδου της κλωνοποίησης για την παραγωγή μιας 'ελίτ' ράτσας αρνιών, δήλωσαν επιστήμονες στην Αδελαϊδα. Τα αρνάκια γεννήθηκαν τον περασμένο μήνα μετά την αφαίρεση ωαρίων από την Ματίλντα, την πρώτη κλωνοποιημένη προβατίνα της Αυστραλίας, στο Ινστιτούτο Ερευνών και Ανάπτυξης της νότιας Αυστραλίας (SARDI). Τα τρία αρνάκια, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό, γεννήθηκαν από άλλη προβατίνα με την τεχνική της πρόωρης μεταφοράς εμβρύων (JIVET), που ανέπτυξαν οι επιστήμονες του SARDI.

Η τεχνική αυτή επιτρέπει την αφαίρεση ωαρίων από μία προβατίνα έξι μηνών και την γέννηση αρνιών από μια μητέρα όχι άνω των έξι ή επτά μηνών, ενώ στο φυσιολογικό κύκλο αναπαραγωγής το ζώο πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο ετών για να γεννήσει. Ο υπεύθυνος του προγράμματος SARDI, κ. Σάιμον Ουόκερ δήλωσε ότι η ομάδα του έπρεπε να εκτιμήσει τις δυνατότητες της Ματίλντα να 'δώσει' φυσιολογικά και υγιή αρνάκια. Ο κ. Ουόκερ διευκρίνισε ότι η τεχνική JIVET επιτάχυνε τη διαδικασία αυτή, η οποία, σε συνδυασμό με την κλωνοποίηση, μπορεί να επιτρέψει την ταχεία βελτίωση της ποιότητας του αυστραλιανού κρέατος και την παραγωγή μαλλιού. Ο κ. Ουόκερ τόνισε ότι η καλή υγεία και η φυσιολογική συμπεριφορά των αρνιών δείχνει ότι η αναπαραγωγή μιας κλωνοποιημένης προβατίνας δεν αποτελεί πρόβλημα, έστω κι αν η Ματίλντα πρέπει να γεννήσει περίπου 40 με 50 αρνάκια για να μπορέσουν να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.