Α. Παπαδόπουλος: Επί τόπου λύσεις για τα νησιά

Επί τόπου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περισσότερα από τα έκτακτα περιστατικά υγείας που συμβαίνουν σε ακριτικά νησιά και όχι να μεταφέρονται όλα στην Αθήνα τόνισε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος κατά την επισκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Αποψη του υπουργείου Υγείας είναι ότι εδώ και καιρό θα έπρεπε να έχουν οργανωθεί μεγάλα κέντρα υποδοχής ασθενών στα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος δυστυχώς υπάρχουν θέσεις στα νησιά αυτά που δεν καλύπτονται καθώς οι γιατροί δεν πηγαίνουν σ’ αυτά.
Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί το θέμα των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, μετά από το τραγικό συμβάν της πτώσης του ελικοπτέρου εξήγησε ότι διαβεβαίωσε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και τον διαβεβαίωσαν και αυτοί ότι θα συμβάλλουν μαζί στην επιτάχυνση της αναβάθμισης του Κέντρου κάτι που απαιτεί άμεσα και η κοινωνία. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, το ΕΚΑΒ συνεχίζει και θα συνεχίσει να πετάει και με τη συμβολή όλων μας θα γίνουν οι καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι της περίθαλψης στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήρε το έργο των διασωστών, είπε ότι καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι μάχονται και στηρίζουν στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία τους τη μεγάλη κοινωνική τους προσφορά για την οποία τους ευχαριστούμε, αλλά και τους ευχαριστεί τόσα χρόνια το σύνολο της κοινωνίας. ‘Καταλαβαίνω την ψυχολογική πίεση που αισθάνονται οι γιατροί και οι διασώστες αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στην αξιολόγηση ενός προγράμματος αναβάθμισης θα πρέπει να συμβάλουν και οι ίδιοι’. Οπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας οι έρευνες για την ανεύρεση του χαμένου ελικοπτέρου θα συνεχιστούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τη βοήθεια ωκεανογραφικού βαθυσκάφους και όλοι ελπίζουμε και ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εύρεσης των ανθρώπων που θυσιάστηκαν στο καθήκον. Νωρίτερα, πριν ο υπουργός Υγείας φτάσει στο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, το κλίμα στο ΕΚΑΒ ήταν τεταμένο. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που είχαν τη διάθεση να πετάξουν, καθώς, όπως έλεγαν, νιώθουν να βάλονται από παντού. Εξοργισμένη μια διασώστρια του ΕΚΑΒ η κ. Μαργιόλα φώναζε στους δημοσιογράφους ‘που είναι όλοι αυτοί που σώθηκαν από τα νησιά να μιλήσουν για τη δική μας προσφορά. Οι 7.000 που μας δίνει η πολιτεία για κάθε αερομεταφορά και μας τις παίρνει στο τέλος του χρόνου, μέσω της εφορίας, είναι η επιβράβευση για το έργο μας’.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση