διαιτα χολοκυστιτιδα | καρκινος στην σπληνα | ακροαστικα πυρετος | ινωμα στην εσωτερικη επιφανεια παρειας

Κινητό ή αυτοκίνητοΗ Ελλάδα θεωρώντας δεδομένο ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι επικίνδυνη, την απαγόρευσε, επιβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο σε κάθε περίπτωση παράβασης. Τώρα φαίνεται ότι και οι οι δημοτικές αρχές της Νέας Υόρκης θα περάσουν έναν ανάλογο νόμο το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον οποίο θα απαγορεύεται η χρήση των κινητών τηλεφώνων σε όσους οδηγούν στην πόλη. Βάσει του νόμου, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες θα ανέρχονται σε 50-300 δολάρια. Βέβαια οι κατασκευάστριες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να αποτρέψουν την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, με το ισχυρισμό ότι δεν έχει προκύψει συσχέτιση μεταξύ της χρήσης κινητών και ατυχημάτων.

Σημειωτέον ότι, από δύο έρευνες του 1997, που έχει στα χέρια του το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, προκύπτει ότι η χρήση κινητών αυξάνει σημαντικά τα αυτοκινητιστικά, ενώ και η Ομάδα Τροχαίας Ασφάλειας στηρίζει την ψήφιση του νόμου αυτού, καθώς αποδίδει στη χρήση των κινητών 20 θανάτους και 3.239 τραυματισμούς στην πόλη της Νέας Υόρκης. Σε αντίθετα ωστόσο συμπεράσματα έχει καταλήξει το Κέντρο Ανάλυσης Κινδύνου του Χάρβαρντ (HCRA), το οποίο μελετώντας σχετικές έρευνες στο Λος ’ντζελες και στο Σπρίνγφιλντ της Μασαχουσέτης, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, που να αποδεικνύουν ότι οι κακές συνέπειες της οδήγησης με ταυτόχρονη χρήση κινητού είναι περισσότερες από τις καλές, ώστε να εκδοθεί απαγόρευση. Συγκεκριμένα δε το Κέντρο τόνισε ορισμένες θετικές χρήσεις του κινητού στο αυτοκίνητο, όπως η δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης των αρχών για δυστυχήματα, γεγονός το οποίο ορισμένες φορές αποβαίνει πραγματικά σωτήριο για τους τραυματίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.