θερμιδες σε κιλο | εξεταση για στιγμα μεσογειακης αναιμιας | πόσες αναπνοές πρέπει να παίρνει | σφυγμοι

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και ...εισιτήριαΜε δωρεάν μετακίνηση σε όλες τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με εκδηλώσεις που θα έχουν σαν αφετηρία το Καλιμάρμαρο θα εορταστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο". Οπως αναφέρε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής, η μέρα αυτή στόχο έχει οι πολίτες να γνωρίσουν τις συγκοινωνίες και ανέφερε οτι το 63% του ελληνικού πληθυσμού σε ένα γκάλοπ που έκανε το υπουργείο δεν γνώριζε οτι η 22α Σεπτεμβρίου ειναι η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Στόχος, είπε ο υπουργός, είναι μέχρι το 2003 με τους λεωφορειόδρομους και τα καινούργια αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΑΣΑ, η μέση ωριαία ταχύτητα να αυξηθεί σε 45 χλμ. έναντι του 10 έως 12,5 ωριαίως που είναι σήμερα.

Εξάλλου η ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο απευθύνεται και στα παιδιά με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, παιχνίδια και δώρα για μικρούς και μεγάλους. Στο Καλιμάρμαρο θα υπάρξουν δρώμενα με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και μαζορέτες. Στα λεωφορεία θα υπάρξουν γκράφιτι, παράλληλα θα εμφανιστούν δυο λεωφορεία της δεκαετίας του '50 και το πρώτο τρόλεϊ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Θα υπάρξει φιλαρμονική ορχήστρα, η χορωδία του δήμου Λαυρίου, παιδικό πρόγραμμα με την Αγνή κ.α.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.