Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και …εισιτήρια

Με δωρεάν μετακίνηση σε όλες τις συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και με εκδηλώσεις που θα έχουν σαν αφετηρία το Καλιμάρμαρο θα εορταστεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η “Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο”. Οπως αναφέρε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Βερελής, η μέρα αυτή στόχο έχει οι πολίτες να γνωρίσουν τις συγκοινωνίες και ανέφερε οτι το 63% του ελληνικού πληθυσμού σε ένα γκάλοπ που έκανε το υπουργείο δεν γνώριζε οτι η 22α Σεπτεμβρίου ειναι η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Στόχος, είπε ο υπουργός, είναι μέχρι το 2003 με τους λεωφορειόδρομους και τα καινούργια αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΑΣΑ, η μέση ωριαία ταχύτητα να αυξηθεί σε 45 χλμ. έναντι του 10 έως 12,5 ωριαίως που είναι σήμερα.

Εξάλλου η ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο απευθύνεται και στα παιδιά με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, παιχνίδια και δώρα για μικρούς και μεγάλους. Στο Καλιμάρμαρο θα υπάρξουν δρώμενα με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και μαζορέτες. Στα λεωφορεία θα υπάρξουν γκράφιτι, παράλληλα θα εμφανιστούν δυο λεωφορεία της δεκαετίας του ’50 και το πρώτο τρόλεϊ που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Θα υπάρξει φιλαρμονική ορχήστρα, η χορωδία του δήμου Λαυρίου, παιδικό πρόγραμμα με την Αγνή κ.α.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση