μετεγχειρητικος ειλεος | παιδικες αρρωστιες εξανθηματα | παιδικη ασπιρινη | act hib εμβολιο | ολιστικος σημασια

Το κινητό αποσπά την προσοχή των οδηγώνΜπορεί το κινητό σας τηλέφωνο να αποτελεί το πιο σημαντικό αξεσουάρ σας, όμως όταν πιάνετε το τιμόνι θα πρέπει να αποφεύγετε τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, προκειμένου να μειώσετε τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Και αν νομίζετε πως τα hands-free λύνουν το πρόβλημα, τότε κάνετε λάθος! Είτε κρατάτε την συσκευή όταν μιλάτε, είτε όχι οι πιθανότητες μιας κακής έκβασης παραμένουν ίδιες.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στο ετήσιο συνέδριο του British Medical Association στην Μ. Βρετανία. Πρότειναν μάλιστα την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οδηγούς που μιλούσαν στο κινητό (με hands-free ή χωρίς) κατά τη διάρκεια της πορείας, αλλά και σε οδηγούς που δεν συμμετείχαν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις όταν οδηγούσαν, οι ειδικοί επισήμαναν πως οι πιθανότητες ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος είναι πολύ περισσότερες στα άτομα που κάνουν χρήση του τηλεφώνου (με οποιονδήποτε τρόπο), συγκριτικά με τα υπόλοιπους οδηγούς.

Μια έντονη συζήτηση, ένας καβγάς ή ένα άσχημο νέο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να τον κάνει να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Ακόμα όμως και σε μια ουδέτερη συζήτηση, το σήμα που μπορεί χάνεται ή η μπαταρία που τελειώνει μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του οδηγού και να τον βγάλει εκτός πορείας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.