πρωτη φορα χωρις προφυλαξη | ανατομια ανω ακκρου

Συσκευή στο αυτοκίνητο ειδοποιεί πότε ο οδηγός είναι μεθυσμένοςΣυσκευή, που θα βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, θα κρίνει αν ένας οδηγός δεν είναι σε κατάσταση να οδηγήσει, επειδή έχει καταναλώσει αλκοόλ, ελέγχοντας το οπτικό του πεδίο. Αν και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, ο κατασκευαστής της, Δρ Dilwyn Marple-Horvat από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, στη Μ. Βρετανία, πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη σε ένα περίπου χρόνο.

Κατά την οδήγηση υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κινήσεων των ματιών και των χεριών. Ετσι ακριβώς πριν ο οδηγός στρίψει τα μάτια κοιτούν το πεζοδρόμιο, όταν όμως βρίσκεται υπό την επήρεια του αλκοόλ η κίνηση αυτή των ματιών γίνεται με καθυστέρηση, ενώ όταν είναι μεθυσμένος, τα μάτια κοιτούν το πεζοδρόμιο μόνο όταν …κτυπήσει σε αυτό.

Το αλκοόλ επηρεάζει την παρεγκεφαλίδα, μία περιοχή του εγκεφάλου όπου γίνεται επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων, προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος συντονισμός των κινήσεων του σώματος.

Η συσκευή ελέγχει με ειδικούς αισθητήρες τόσο την κίνηση του τιμονιού, όσο και τις κινήσεις των ματιών και την κατεύθυνση του βλέμματος. Ο Δρ Horvat υποστηρίζει μάλιστα ότι ανιχνεύει διαφορές στην οδήγηση του οδηγού, ακόμα και όταν αυτός έχει καταναλώσει μία μπύρα.

Ο πρωτότυπος αυτός ανιχνευτής θα μπορεί είτε απλά να προειδοποιεί τον οδηγό με ένα ηχητικό σήμα ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει είτε να λειτουργεί σαν μαύρο κουτί και να καταγράφει ότι ο οδηγός συνέχισε να οδηγεί παρά την προειδοποίηση.

Αν μάλιστα δοθεί και η απαραίτητη νομική κάλυψη θα μπορεί να επεμβαίνει στη λειτουργία του κινητήρα εξαναγκάζοντας τον να λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες είτε ακόμα και να ειδοποιεί την αστυνομία!

Το καλύτερο όμως μέτρο προστασίας από οποιαδήποτε ηλεκτρονικό μηχάνημα είναι ο αυτοέλεγχος του οδηγού, ο οποίος όταν πρόκειται να οδηγήσει το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αποφύγει την κατανάλωση αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.