γιατι κλαινε οι γυναικες | αντιβηχικο για σκυλους | τι ειναι το άλγος | σπυρακια στα ουλα | πιεση 15

Κόντρα Παπαδόπουλου Πανεπιστημιακών ΓιατρώνΣυνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ πανεπιστημιακών γιατρών και υπουργού Υγείας, με θέμα την διάταξη του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ που θα τους απαγορεύει να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Τα μέλη του ΔΕΠ των Ιατρικών Σχολών είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν, τόσο σε κινητοποιήσεις, όσο και σε δικαστικούς αγώνες, προκειμένου να επιτύχουν την κατάργηση της επίμαχης διάταξης. Ο πρόεδρος του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Aθηνών Aν. Kουτσελίνης, έκανε λόγο για καταφανώς διακριτική συμπεριφορά σε βάρος των πανεπιστημιακών, μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και επισήμανε ότι η διάταξη αυτή αποτελεί κατάφορη παραβίαση της αυτοτέλειας, της ισοτιμίας και της ισονομίας των μελών ΔΕΠ των ιατρικών σχολών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος ήταν ανένδοτος όσο αφορά την επίμαχη διάταξη και αρνήθηκε να δεχτεί την πρόταση του πρώην υπουργού Υγείας κ. Δ. Κρεμαστινού, να αυξηθεί η μεταβατική περίοδος μέχρι να εφαρμοστεί η διάταξη. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί θεωρούν ότι η υποδομή για το απογευματινό ιατρείο στα νοσοκομεία δεν θα είναι έτοιμη μέσα σε ένα χρόνο, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ ταυτόχρονα η υπεραπασχόληση τους, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του ερευνητικού τους έργου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.