σκωληκοειδίτιδα πονος αριστερα | παγκρεας | οργανα κατω απο τα πλευρα | καρκινος μυτης συμπτωματα | ψυλλιο

Στα άκρα η κόντρα πανεπιστημιακών με υπουργείο ΥγείαςΣτα άκρα οδηγείται η διαμάχη των πανεπιστημιακών γιατρών με το υπουργείο Υγείας. Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι ότι για μια ακόμη φορά ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τέτοιας διαμάχης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται. Το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε ουσιαστικά με το νέο νόμο για την Υγεία στους πανεπιστημιακούς να έχουν ιδιωτικά ιατρεία για να έρθουν στη συνέχεια οι πανεπιστημιακοί με τη σειρά τους και να γνωστοποιήσουν απλώς προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα απέχουν από το κλινικό έργο τους στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, δηλαδή πιο απλά θα χειρουργούν στο εξής μόνο στο πλαίσιο μαθήματός για τους φοιτητές τους.

Είναι αδιανόητο τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, μια διαμάχη κυρίως συνδικαλιστικού χαρακτήρα να έχει ως θύμα τον πολίτη, αυτόν που περιμένει να χειρουργηθεί, ενώ αποκάλυψε ότι και αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όσον αφορά τα χειρουργεία που είχαν προγραμματιστεί στο λαϊκό Νοσοκομείο.

Με έντονο ύφος στη Βουλή ο τομεάρχης της ΝΔ και πανεπιστημιακός γιατρός στο Λαϊκό νοσοκομείο κ. Γιαννόπουλος ανέμιζε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής την απόλυσή του όπως ισχυρίστηκε από το νοσοκομείο, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι η μόνη καθώς και άλλοι συνάδελφοί του βρίσκονται στην ίδια θέση.

Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου στον οποίο απευθυνόταν ο κ. Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας και εξήγησε ότι σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ακόμα και όταν είναι γιατροί δεν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται σε ιδιωτικά κέντρα.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής ο οποίος παρενέβη με δηλώσεις του στο θέμα εξήγησε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και να επιστρέψουν όλοι σε έναν ψύχραιμο και ουσιαστικό διάλογο, αλλά παράλληλα τόνισε ότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος ότι οι γιατροί εκπαιδεύονται πάνω σε κούκλες και στο μαυροπίνακα και όχι σε ένα ενεργό νοσοκομείο παρακολουθώντας την πορεία των ασθενών.

Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος δημοσιοποίησε εγκύκλιο προς τους προέδρους των περιφερειακών συμβουλίων Υγείας και τους διοικητές των νοσοκομείων στην οποία επισημαίνει ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί που αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία από τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν όποτε θελήσουν να επανέλθουν αλλά μόνο με το νόμιμο τρόπο. Δηλαδή, αφού τοποθετηθούν από το πανεπιστήμιο σε κλινική, εργαστήριο ή άλλη μονάδα εγκατεστημένη νόμιμα στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδόπουλος κάνει φανερό ότι δεν θα δεχθεί από την πλευρά των γιατρών άλλου είδους μεθοδεύσεις που αποβλέπουν στην καταστρατήγηση του νόμου ώστε οι πανεπιστημιακοί να διατηρήσουν την παράλληλη απασχόλησή τους στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, επισημαίνει ότι η παράνομη προσέλευση των πανεπιστημιακών γιατρών, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να διαταράξει και τη λειτουργία του νοσοκομείου, αποτελεί παράνομη πράξη η οποία θα τιμωρείται με βάση το νόμο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.