επιπτωσεισ απο τιςψειρες | αρρυθμια | χαμηλη πιεση συμπτωματα | ακροαστικα | zyban διακοπη καπνισματος

Σε επαγρύπνηση το ΓΕΣ για το "σύνδρομο των Βαλκανίων"Ειδική ομάδα επιστημόνων του Στρατού, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στον χημικό πόλεμο, θα συνοδεύσει τον υφυπουργό Αμυνας κ. Δ Αποστολάκη και τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Κ. Παναγιωτάκη οι οποίοι μεταβαίνουν στο Κόσοβο προκειμένου να ευχηθούν με την ευκαιρία των γιορτών στους έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν εκεί. Σκοπός των επιστημόνων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» είναι να ερευνήσουν τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των στρατιωτών, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για το «σύνδρομο των Βαλκανίων». Εχουν ήδη προηγηθεί εκτεταμένες μετρήσεις για την ραδιενέργεια και το ουράνιο στην περιοχή που υπηρετούν οι έλληνες στρατιώτες, οι οποίες ήταν φυσιολογικές. Μέχρι σήμερα κανένα ύποπτο κρούσμα, που να αφορά έλληνα στρατιωτικό δεν έχει αναφερθεί.

Ο όρος «σύνδρομο των Βαλκανίων», αναφέρεται στους θανάτους από καρκίνο στρατιωτικών που υπηρέτησαν στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο και στην Βοσνία. Ως γνωστόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει χρήση κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων του, βομβών με απεμπλουτισμένο ουράνιο, τις οποίες και θεωρούσε ακίνδυνες. Σήμερα όμως, πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τις βόμβες αυτές υπεύθυνες για τα αυξημένα περιστατικά καρκίνου που εμφανίσθηκαν. Ενδεικτική της ανησυχίας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι η ενέργεια του Βέλγου Υπουργού Αμυνας κ. Α. Φλαο, να ζητήσει από τον Σουηδό ομόλογό του κ. Μπγιορν φον Σίντοφ, (η Σουηδία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2001), την διερεύνηση αυτών των θανάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.