Ανδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Ανδρες στα πρόθυρα νευρικής κρίσηςΑισθήματα ζήλειας, μειονεξίας και οργής φαίνεται ότι προκαλούν τα σύγχρονα πρότυπα αρρενωπότητας στους περισσότερους άνδρες, σύμφωνα με βρετανούς ψυχολόγους. Τα καλογυμνασμένα σώματα των ανδρών που παρελαύνουν στις διαφημίσεις, χωρίς ίχνος περιττού λίπους και με τους καλογυμνασμένους τους μύες να διαγράφονται κάτω από το γυαλιστερό τους δέρμα, μάλλον γεμίζουν τον μέσο καθημερινό άντρα με αισθήματα κατωτερότητας και άγχους. Οι Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν σε 140 άνδρες, μια σειρά φωτογραφιών που διαφήμιζαν ανδρικά εσώρουχα και καλλυντικά. Οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες ένοιωσαν μια φανερή έλλειψη αυτοπεποίθησης στην θέα των ανδρικών μοντέλων, ενώ κάποιοι αντέδρασαν σπασμοδικά, γεγονός που αποκαλύπτει και συναισθήματα οργής και θυμού. Συναισθήματα, πού όπως χαρακτηριστικά είπαν κάποιοι από αυτούς, οφείλονται στην «θεία αδικία» που έχουν υποστεί.

Υπήρξαν βέβαια και αυτοί, που αντιμετώπισαν τις τετράγωνες πλάτες και τα θεληματικά πηγούνια, με ολύμπια αδιαφορία. Σύμφωνα με την ψυχολόγο κ. Ρ. Τζιλ, πρόκειται για άνδρες οι οποίοι αισθάνονται σχεδόν πάντα σίγουροι για τον εαυτό τους και διακατέχονται από υπέρμετρο εγωισμό. Θεωρούν ότι μια γυναίκα την ελκύει η προσωπικότητα την οποία εκπέμπει ένας άνδρας και όχι η εμφάνιση του.

Οπως τόνισε η κ. Τζιλ, το πρότυπο του «ιδανικού αρσενικού», αποτελεί ένα νέο σχετικά φαινόμενο, που εισέβαλε στην κοινωνική ζωή την τελευταία δεκαετία. Οι άνδρες παλαιότερα δεν έδιναν τόση μεγάλη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, κάτι που φαίνεται ότι άλλαξε εξ΄αιτίας της κυριαρχίας της εικόνας στην σύγχρονη κουλτούρα. Σήμερα πλέον οι άνδρες αντιμετωπίζονται και αυτοί σαν ερωτικά αντικείμενα, οπότε οφείλουν πρωτίστως να διαθέτουν και αυτοί ωραίο περιτύλιγμα, κατέληξε με το γνωστό βρετανικό φλέγμα η κ. Τζιλ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση