ωτοσκληρυνση ομοιοπαθητικη | πνευμονοπαθεια συμπτωματα | φυσιολογικο τελοδιαστολικο παχος μεσοκοιλιακου

Θύματα του καρκίνου Βέλγοι που υπηρέτησαν στη ΓιουγκοσλαβίαΕννιά Βέλγοι στρατιώτες που υπηρετούσαν στη δυνάμη του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, προσβλήθηκαν από καρκίνο και πέντε από αυτούς δεν βρίσκονται πια εν ζωή, σύμφωνα με δήλωση ιατρικού συμβούλου του υπουργείου Αμυνας του Βελγίου, στην ολλανδόφωνη εφημερίδα ‘Het Laatste Nieuws’. Βέβαια, όπως ανέφερε, δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν, καμιά σαφής απόδειξη που να συνδέει την εμφάνιση της νόσου, με την αποστολή τους στα Βαλκάνια. Ο Βέλγος υπουργός Αμυνας, κ. Αντρέ Φλαό, επιβεβαίωσε από την πλευρά του ότι έχει πράγματι εντοπιστεί ένας περιορισμένος αριθμός κρουσμάτων της νόσου ανάμεσα στους 12 χιλιάδες στρατιώτες της χώρας, που μετείχαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, κατά την περίοδο από το 1992 έως το 1999.

Ο στρατιωτικός γιατρός κ. Αλέν Βιλέ τόνισε ότι ενδέχεται ο ένας στους πέντε στρατιώτες, που μετείχαν στις αποστολές και παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, να παρουσιάσει το λεγόμενο σύνδρομο των Βαλκανίων, το οποίο δεν σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τον καρκίνο. Αντιθέτως η εμφάνιση καρκίνου είναι μάλλον σπάνια, όπως αναφέρει, ενώ πολύ πιο συχνά είναι τα φαινόμενα της ναυτίας, της υπνηλίας και του πονοκεφάλου. Καταλήγοντας δε είπε ότι και οι 12 χιλιάδες στρατιώτες, που μετείχαν στις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια, θα εξεταστούν λεπτομερέστατα και οι εξετάσεις τους προβλέπεται να ολοκληρωθούν και να ανακοινωθούν εντός του 2001.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.