ποτε ειναι η εποχη του καρπουζιου | ομοιοπαθητικη και βαφες μαλλιων | φυματιωση πνευμονων | Στιγμα | βρογχιτιδα

Διουρητική... ζάχαρη απολύει ΝοσοκόμεςΜε απόλυση πλήρωσαν το "αστείο" που έκαναν οι νοσοκόμες Π.Τ. και Ε.Γ., οι οποίες αντικατέστησαν την ζάχαρη στις ζαχαριέρες με θρυμματισμένα δισκία του διουρητικού φαρμάκου Lasix, στις 20 Οκτωβρίου 1998, στην τραπεζαρία που πίνουν τον καφέ τους οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του 3ου Νοσοκομείου του ΙΚΑ Αθηνών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εμφάνισαν συμπτώματα συχνουρίας και πτώσης της αρτηριακής πίεσης. Μετά το γεγονός αυτό η διευθύνουσα του νοσοκομείου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, όπου οι νοσοκόμες Π.Τ. και Ε.Γ. ομολόγησαν ότι αυτές, προς χάριν αστεϊσμού, τοποθέτησαν το διουρητικό φάρμακο στην ζάχαρη, ενώ η Ε. Γ. ανέφερε ότι το περιστατικό αυτό το γνώριζε και η συνάδελφός της Φ.Β., η οποία όμως το απέκρυψε. Οι τρεις νοσοκόμες, κατόπιν Ενόρκου Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε, παραπέμφθηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ και τους επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης, για αναξιοπρεπή διαγωγή εντός της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα.

Εν συνεχεία η Φ.Β., η οποία κατηγορείται ότι παρόλο που γνώριζε το γεγονός, ωστόσο δεν το αποκάλυψε, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως παράνομη, αναιτιολόγητη, αόριστη και υπερβολική η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΙΚΑ. Στην προσφυγή της υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τον αστεϊσμό των δύο άλλων συναδέλφων της και ότι η Ε.Γ. την ενέπλεξε σκόπιμα στην υπόθεση στην προσπάθειά της να ενοχοποιήσει και άλλους. Και τους ενέπλεξε με το σκεπτικό, ότι αν είναι πολλά άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση, δεν θα υπάρξει συνέπεια για κανέναν. Για να αποδείξει την αθωότητά της η Φ.Β. κρυφά κατέγραψε σε κασέτα συνομιλία με την συνάδελφό της που την ενέπλεξε, στην οποία παραδεχόταν ότι την κατηγόρησε εσκεμμένα για να είναι πιο δύσκολο να επιβληθούν σοβαρές ποινές. Την κασέτα αυτή την προσκόμισε και κατά την κατάθεσή της στην ΕΔΕ που διεξήχθη. Στην προσφυγή της, η Φ.Β. υπογραμμίζει ότι η ποινή της είναι παράνομη γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι γνώριζε το γεγονός, εκτός από τη μαρτυρία της Ε.Γ. και κάποιων αόριστων διαδόσεων που κυκλοφορούσαν μέσα στο νοσοκομείο. Τέλος υποστηρίζει ότι η ποινή είναι υπερβολικά αυστηρή και παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, καθώς είναι ίδια με τις ποινές των άλλων δύο νοσοκόμων, που ομολόγησαν τις πράξεις τους, δηλαδή ότι αντικατέστησαν τη ζάχαρη με το φαρμακευτικό σκεύασμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.