παθησεις καρδιας | cmv igg θετικό | μυς χεριου | παρακεντηση στην κοιλια | μπερδεμενο μυαλο

Αθώα τα κινητά στην ΑμερικήΤον τελευταίο καιρό η συζήτηση που αφορά στην ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων έχει φουντώσει. Τα μικροκύματα που εκπέμπει για τη μετάδοση του σήματος, είναι τελικά εχθροί της υγείας μας; Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να αναγράφεται στις συσκευασίες των κινητών προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση τους. Δυό νέες έρευνες όμως, που έγιναν στις ΗΠΑ έρχονται να απαλλάξουν τα κινητά τηλέφωνα, από μια τουλάχιστον από τις κατηγορίες που τα βαραίνουν και που συσχετίζει τη χρήση τους με την εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου. Η πρώτη έγινε από το Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο, υπό τους δρ. Πίτερ Ίνσκιπ και τη δρ. Μάρθα Σ. Λίνετ και δημοσιεύθηκε από την «Ιατρική επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» και η δεύτερη, υπό τον δρ. Τζόσουα Ε. Μάσκατ, χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική βιομηχανία κινητών τηλεφώνων και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου».

Στις ΗΠΑ 90.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν κινητά, ενώ οι εγκεφαλικοί όγκοι φθάνουν τους 16.500 ετησίως.Το ερώτημα για τον καρκίνο του εγκεφάλου πήρε διαστάσεις το 1993, όταν στο σώου του Larry King εμφανίστηκε κάποιος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα του εμφάνισε καρκίνο στον εγκέφαλο εξαιτίας του κινητού που της αγόρασε. Από τότε, τα κινητά κατηγορήθηκαν ότι προκαλούν μια σειρά από διαταραχές μεταξύ των οποίων, πονοκέφαλοι, μεταβολές στην αισθητικότητα του δέρματος της κεφαλής, στην ορμονική έκκριση και στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα ακουστικά ερεθίσματα.

Σήμερα και σύμφωνα με τα συμπεράσματα και των δυο ερευνών, δεν βρέθηκε κανενός είδους συσχέτιση ανάμεσα στην χρήση των κινητών τηλεφώνων και στην ανάπτυξη εγκεφαλικών όγκων. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν ασθενείς με όγκο στον εγκέφαλο και δεν προέκυψε ότι χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, τα άτομα που έκαναν εκτεταμένη χρήση κινητών, δεν βρέθηκε να παρουσιάζουν αυξημένη επίπτωση εγκεφαλικών όγκων, ούτε οι όγκοι είχαν την τάση να εμφανίζονται πιο συχνά από την πλευρά χρησιμοποίησης του κινητού. Αυτά τα αποτελέσματα δεν εξέπληξαν αρκετούς επιστήμονες που ασχολούνται χρόνια με το θέμα: Η δρ. Ελεανόρ Ανταίρ, η οποία εργάζεται ως ειδικός επιστήμονας στη βάση της αμερικάνικης αεροπορίας στο Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι μακροχρόνια πειράματα έδειξαν ότι τα μικροκύματα που χρησιμοποιούνται στη μετάδοση σημάτων από τα κινητά δεν προκαλούν κυτταρική καταστροφή. Χαρακτηριστικά, ο δρ. Robert Park, του πανεπιστημίου του Μέριλαντ τόνισε, ότι η ακτινοβολία που λαμβάνει κάποιος ο οποίος ασκείται χωρίς καπέλο μια ζεστή, ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα, είναι πάρα πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτήν που λαμβάνει με το κινητό τηλέφωνο.

Τα παραπάνω αποτελέσματα θεωρούνται καθησυχαστικά, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες το χρονικό διάστημα χρησιμοποίησης των κινητών τηλεφώνων είναι πολύ μικρό και χρειάζεται πιο μακροχρόνια παρακολούθηση, για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.