βραδυπνοια | cmv igm θετικο εγκυμοσυνη | παγκρεατιτιδα σε μεγαλη ηλικια | κοιλιοκήλη | οδοντοστοιχιες φορετες

Μέτρα Κλιντον για το ιατρικό απόρρητοΟι πρώτες ομοσπονδιακές ρυθμίσεις για την προστασία των απόρρητων ιατρικών δεδομένων, προκειμένου ν' αποφευχθεί η δημοσίευση ή πώλησή τους από ασφαλιστικές εταιρίες ή άλλους οργανισμούς, δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο κ. Μπιλ Κλίντον. Οι ρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν στην ενίσχυση του ελέγχου τήρησης του ιατρικού απορρήτου και στην εδραίωση ενός πλαισίου, μέσα στο οποίο θα επιτρέπεται η χρήση και δημοσίευση ιατρικών πληροφοριών.

Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, θα προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων σε εκείνους που δημοσιεύουν πληροφορίες για την υγεία, χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενή. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κλιντον ‘Τίποτε δεν είναι πιο απόρρητο από τον ιατρικό ή ψυχιατρικό φάκελο κάποιου. Σήμερα με ένα απλό κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή και χωρίς την άδειά σας, τα προσωπικά δεδομένα για την υγεία σας είναι διαθέσιμα σε ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν, που δεν είναι γιατροί, και για λόγους που ουδόλως σχετίζονται με την περίθαλψή σας’.

Οι ρυθμίσεις αυτές που θα εφαρμοστούν στις εταιρίες και υπηρεσίες για την ασφάλεια υγείας, καθώς και σε όλους τους γιατρούς, ‘είναι ένα κρίσιμο στάδιο για την προστασία των ασθενών’, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Οι νέες ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από τώρα και για δύο χρόνια και απαιτούν από ασφαλιστικές εταιρίες και τους γιατρούς να ενημερώνουν τους ασθενείς τους, κάθε φορά που πρόκειται να μελετήσουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Εργοδότες δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και να απαιτήσουν τους φακέλους υγείας των υπαλλήλων τους ή των υποψήφιων υπαλλήλων τους, εάν δεν έχουν προηγουμένως ζητήσει και λάβει τη σύμφωνη γνώμη τους. Γιατροί και νοσηλευτικά ιδρύματα θα πρέπει να έχουν έγγραφη άδεια, που θα επιτρέπει τη χρήση πληροφοριών, που σχετίζονται με την υγεία, ενώ ταυτόχρονα και οι ασθενείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους φακέλους τους. Σημειωτέον ότι όπως προβλέπεται από τη σχετική ρύθμιση, η υπαίτια και εκ προθέσεως δημοσίευση ιατρικών δεδομένων θα τιμωρείται με πρόστιμο έως και 250.000 δολαρίων και ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.