θωρακας | οργανα τονομετρησης | ιλαρα φωτογραφιες | οστεομυελιτιδα γναθου | σκληροι κοιλια | ομφαλοκήλη

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματοςΟ εμβολιασμός για την γρίπη φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής ενός εμφράγματος, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε στο "Circulation", το περιοδικό της αμερικάνικης καρδιολογικής εταιρείας στις 18 Δεκεμβρίου. Η έρευνα, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Houston, στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι ο ιός της γρίπης μπορεί να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην διεργασία της αθηροσκλήρυνσης -υπόθεση που στηρίζεται σε πειραματικά δεδομένα σε ποντίκια.

Μελετήθηκαν 218 άτομα με ιστορικό εμφράγματος μυοκαρδίου (ΕΜ), 109 εκ των οποίων είχαν υποστεί ένα νέο πρόσφατο ΕΜ και 109 (η ομάδα ελέγχου) δεν είχαν. Από την 1η ομάδα το 47% είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο και από την 2η ομάδα το εμβόλιο είχε γίνει στο 71% των ασθενών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο ρυθμός εμφάνισης υποτροπιάζοντος ΕΜ ήταν 0,33 στους ασθενείς που είχαν υποστεί το εμβόλιο, σε σχέση με αυτούς που δεν το είχαν κάνει. Σύμφωνα με τον δρ. Naghavi, τον υπεύθυνο της έρευνας, "η κλινική σύσταση είναι πολύ σαφής: λάβετε το εμβόλιο της γρίπης εάν έχετε οποιοδήποτε σύμπτωμα καρδιακής νόσου".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.