δεικτες παχυσαρκιας παγκοσμια | λειχήνες | παθησεις καρδιας | ανατομια σωματος | μαρκος βεκρης

Νέο φάρμακο κατά του ιού της γρίπηςΕνα νέο φάρμακο για την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία της γρίπης είχε ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε δοκιμές που έγιναν σε πειραματόζωα, ενώ μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε μία και μόνο δόση. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Αντιιϊκής Ερευνας που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Το φάρμακο βασίζεται στο ήδη υπάρχον σκεύασμα για την καταπολέμηση της γρίπης Relenza, (δραστική ουσία zanamivir), το οποίο ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και φαρμάκων (US Food and Drug Administration), το 1999, για την αντιμετώπιση των ιών influenza A και B.

Η δράση του φαρμάκου βασίζεται στην αναστολή της δράσης της νευραμινιδάσης, ενός ενζύμου που βρίσκεται στην εξωτερική μεμβράνη του ιού της γρίπης και είναι απαραίτητο στον ιό προκειμένου να προσβάλει τα κύτταρα του ξενιστή.

Η νέα γενιά του φαρμάκου είναι πολύ πιο αποτελεσματική, καθώς μία δόση των 0.025mg ανά κιλό σωματικού βάρους παρέμεινε δραστική μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση μειώνοντας μάλιστα το ιϊκό φορτίο κατά 90%. Αντίστοιχα αποτελέσματα είχε το zanamivir με δόσεις 1 ή 5 mg ανά κιλό σωματικού βάρους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι μία και μόνο δόση από το πολυμερές zanamivir θεράπευσε με επιτυχία, ποντίκια τα οποία είχαν προσβληθεί από την ανθρώπινη μορφή του ιού της γρίπης influenza A και B.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.