μηροι | παθησεις καρδιας | μικροβια | τυροπιτα και υγεια προβλημα | καρκινος παγκρεας | ρήξη μήτρας

Η κατάχρηση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο στις γυναίκεςΟι γυναίκες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ και είναι νεότερες των 45 ετών, έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου έως και 80%, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτεταμένης έρευνας που έγινε στην Σουηδία. Οπως δήλωσε ο κ. Λέναρτ Χάρντελ, αρχίατρος του περιφερειακού νοσοκομείου στο Ερεμπρο, της κεντρικής Σουηδίας, είναι πολύ σαφής η σχέση μεταξύ της υψηλής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών και του καρκίνου. Οι γυναίκες, που αρχίζουν να καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά σε νεαρή ηλικία, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο ως ενήλικες. Ο Χάρντελ και ο συνάδελφός του Σέρεν Σίγκβαρντσον, ιατρικός ερευνητής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ουμέα, βόρεια της Στοκχόλμης, βασίστηκαν σε συγκριτική μελέτη που έκαναν ανάμεσα στις κατεγραμμένες περιπτώσεις καρκινοπαθών γυναικών στη Σουηδία, καθώς και στις καταγεγραμμένες αλκοολικές γυναίκες της περιόδου 1917-1977.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 15.508 αλκοολικές γυναίκες, οι οποίες συγκρίθηκαν με ίσο αριθμό μη-αλκοολικών γυναικών. Οι ερευνητές εντόπισαν 1.149 περιπτώσεις καρκίνου μεταξύ των αλκοολικών γυναικών και 704 μεταξύ των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ διατρέχουν με μεγάλη στατιστική βεβαιότητα 60% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Μεταξύ των γυναικών που έγιναν αλκοολικές πριν φτάσουν στην ηλικία των 45, ο κίνδυνος ήταν ακόμη υψηλότερος, έφτανε το 80% για όλες τις μορφές καρκίνου και το 60% για τον καρκίνο του μαστού. Σημειωτέον ότι η υψηλή κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου κυρίως του στόματος, του λαιμού, της τραχείας, των πνευμόνων, του ήπατος και των γεννητικών οργάνων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.