απο τι μπορει να διογκοθει η καρδια | εξεταση τραχηλου | ανεμογκαστρι | αποβολη 8η εβδομαδα

Kατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του ΕΣΥΚατατέθηκε χθες βράδυ στη βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ. Πρόκειται για αλλαγές οργανωτικού χαρακτήρα που αφορούν την οργάνωση των νοσοκομείων, και προβλέπουν τη συγκρότηση αυτοτελών αποκεντρωμένων μονάδων, που θα διοικούνται από το Συμβούλιο Διοίκησης και τον διοικητή, ο οποίος θα είναι πενταετούς θητείας. Στο εξής δεν θα υπάρχουν περιφερειακά και νομαρχιακά νοσοκομεία αλλά γενικά και ειδικά.

Από 1.1.2002 θα ξεκινήσει, μέσα στους χώρους των νοσοκομείων του ΕΣΥ, η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και πέρα απο το τακτικό ωράριο, ενώ η αμοιβή για τις επισκέψεις θα καταβάλλεται από τον ασθενή απευθείας στο νοσοκομείο. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί απαγορεύεται να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά τους παρέχεται η δυνατότητα να ασκούν ιατρείο μέσα στο νοσοκομείο, ενώ σχετική υπουργική απόφαση θα καθορίζει την αμοιβή τους. Επίσης οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, θα είναι πενταετούς θητείας, ενώ όσοι εργάζονται ήδη, η θητεία τους θα μετατραπεί σε πενταετή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.