εκκολπωματίτιδα | σκωληκοειδιτιδα εξετασεις αιματος | περιοδοντιτιδα εικονες | μεταλλαγμενες αλλεργιες

Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο: Η Θεσσαλονίκη στο κέντρο των Βαλκανίων


Το καλοκαίρι που μας πέρασε εγκαινιάστηκε το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα της Υγείας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, όπως του τελευταίου ηγέτη της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο θεωρείται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα Νοσοκομεία της Ευρώπης. Διαθέτει 445 κρεβάτια και άλλα 60 περίπου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στη δύναμή του αναφέρονται ενδεικτικά 27 χειρουργικές αίθουσες, 10 αίθουσες τοκετών, 3 αξονικοί τομογράφοι, μαγνητικός τομογράφος (κλειστός και ανοιχτός) και 2 υπερσύγχρονα Συνεδριακά Κέντρα. Πρόκειται για επένδυση που υπολογίζεται περί τα 30 δισεκατομμύρια δρχ. και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γ. Αποστολόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα της Ιατρικής στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η δημιουργία 1200 θέσεων εργασίας, η έμμεση απασχόληση συνολικά 2.500 εργαζομένων καθώς και η προσέλευση ασθενών από τις Βαλκανικές χώρες, θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη. Οι επισημάνσεις αυτές, σύμφωνα με τον κ. Γ. Αποστολόπουλο, επιβεβαιώνουν τον εθνικό χαρακτήρα που προσδίδεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, ενώ το σύνολο των δραστηριοτήτων και λειτουργιών του το αναδεικνύουν σε πυλώνα κοινωνικής φροντίδας και προσφοράς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.