ειλεος | μη αναγκη για αφοδευση | ρηξη μητρας μετα απο καισαρικη αιτια | ξηροστομια στον υπνο

Η φρίκη της κλειτοριδεκτομής στην Ευρώπη του 2000Η βαρβαρότητα της κλειτοριδεκτομής αποτελεί μια πραγματικότητα στην πολιτισμένη Ευρώπη του 2.000. Το έθιμο αυτό που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έχει μεταφερθεί με τους μετανάστες πλέον και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου εξακολουθούν να το εφαρμόζουν παράνομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι 2 εκατομμύρια κορίτσια κάθε χρόνο, δηλαδή 6000 την ημέρα, υφίστανται κλειτοριδεκτομή σε όλο τον κόσμο, ενώ 135.000.000 γυναίκες παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα γενετήσιων τραυματισμών. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, με πρωτοβουλία της αρμοδίας Επιτρόπου για τις κοινωνικές υποθέσεις κ. Α. Διαμαντοπούλου αποφάσισε να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαία η λήψη ριζοσπαστικών μέτρων, για την ‘σωτηρία των γυναικών από αυτή τη μάστιγα’. Η Ελληνίδα Επίτροπος επισημαίνει ότι η βοήθεια της ΕΕ προς τις χώρες που εφαρμόζεται αυτό το έθιμο πρέπει να περιλαμβάνει εκτός από την απαγόρευσή του, την προσφορά της ανάλογης παιδείας, ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ειδικής νομοθεσίας, η οποία θα προστατεύει τις μετανάστριες, που βρίσκονται στον ευρωπαϊκό χώρο, από ανάλογες βιαιότητες.

Η κλειτοριδεκτομή είναι ένα πανάρχαιο έθιμο, πλατιά διαδεδομένο στην Αφρική και δεν έχει σχέση με καμιά θρησκεία καθώς εφαρμόζεται σήμερα τόσο από μουσουλμάνους, όσο και από χριστιανούς. Σκοπός αυτής της πρακτικής είναι να "προφυλαχτεί" η τιμή της γυναίκας αλλά και της οικογένειάς της από τις σεξουαλικές της ορμές. Οι συνέπειες γαι την υγεία των κοριτσιών που υφίστανται αυτό το βάρβαρο έθιμο είναι δραματικές, καθώς η αιμορραγία, οι τρομεροί πόνοι και οι μόλυνσεις που προκαλούνται από την μη τήρηση στοιχειωδών κανόνων αντισηψίας έχουν συχνά ως αποτέλεσμα τον θάνατο των παιδιών. Αλλά και οι μακροχρόνιες συνέπειες αυτών των επεμβάσεων είναι σημαντικές, καθώς πέρα από τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες, ταλαιπωρούνται και από χρόνιες φλεγμονές και παθήσεις των γεννητικών τους οργάνων, προβλήματα στην περίοδο και στην γονιμότητα.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι δεν πρέπει μια ‘πολιτιστική πρακτική’ να αποτελεί δικαιολογία για τη παραβίαση των ανθρώπινων θεμελιωδών δικαιωμάτων, και πρόσθεσε ότι ορισμένα κράτη-μέλη, όπως η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση αυτών των μεθόδων, με ειδική νομοθεσία. Επισημαίνοντας την ανάγκη επέκτασης της απαγορευτικής νομοθεσίας για τους ‘γενετήσιους τραυματισμούς’ σε όλη την ΕΕ, η κ Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι ο αριθμός των μεταναστών, που προέρχονται από χώρες που εφαρμόζεται η κλειτοριδεκτομή, ανέρχεται σε 300.000 στη Βρετανία, σε 200.000 στη Γαλλία, σε 133.000 στη Γερμανία και σε 77.000 στην Ιταλία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.