διαστολη της μητρας | φαγουρα στο σωμα αγχος | θυρεοειδιτιδα | αρρυθμιες και αγχος | βηχας σιροπι | απόξεση μήτρας

Οι ελληνικές προτάσεις για τις τρελές αγελάδες στην ΕυρώπηΤις θέσεις της Ελλάδας, σχετικά με τα μέτρα για τη νόσο των τρελών αγελάδων, θα εκθέσει σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης, στην έκτατη συνεδρίαση των 15 υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που παραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Ο Ελληνας Υπουργός δήλωσε εκτός των άλλων ότι τάσσεται υπέρ της καθολικής απαγόρευσης εντέρων βοοειδών κάθε ηλικίας, αλλά αντιθέτως θα ζητήσει να μην επιβληθούν απαγορεύσεις για τα εντόσθια αιγοπροβάτων, κάτω των δώδεκα μηνών, καθώς αυτά προφανώς δε σχετίζονται με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών-μελών της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των καταναλωτών. Ο κ. Ανωμερίτης θα προτείνει εκ μέρους της Ελλάδος την απαγόρευση κρεαταλεύρων, οστεαλεύρων και πτηναλεύρων από τη διατροφή των ζώων για ένα χρόνο και όχι για έξι μήνες, όπως είχε αρχικά ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ταυτόχρονα ο κ. Ανωμερίτης, θα υποστηρίξει τα ιχθυάλευρα και το κτηνοτροφικό γάλα, ζητώντας να μην τεθούν περιορισμοί για τα προϊόντα αυτά. Σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας, στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι, σε ειδικά εργαστήρια, όλων των βοοειδών, που σφάζονται σε ηλικία άνω των 24 μηνών, διαδικασία, η οποία προβλέπεται να αφορά 35.000 με 37.000 ζώα και το κόστος της ανέρχεται σε 1 δις δραχμές περίπου. Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Αθανάσιος Νάκος, σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τον υπουργό Γεωργίας, να θέσει στη συνεδρίαση και το θέμα της ποσόστωσης του αγελαδινού γάλακτος, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι αναγκαίο να τεθεί προς όφελος της υγείας των πολιτών και των συμφερόντων των Ελλήνων Κτηνοτρόφων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.