ταχυκαρδια | μετωπιαία κολπίτιδα αντιβιωση | σιπτικη αρθριτιδα | του μεσου ωτός | παθηση καρδιας | βηματοδοτης

Oι μάλλινες μπλούζες τριπλασιάζουν τον κίνδυνο αλλεργίαςΜπορεί οι μάλλινες μπλούζες και ζακέτες να μας κάνουν να νιώθουμε πιο άνετα και ζεστά τον χειμώνα, αλλά επιστήμονες από την Αυστραλία προειδοποιούν ότι το μάλλινο ρούχο μπορεί να δεσμεύσει πιο εύκολα διάφορες αλλεργιογόνες ουσίες, τριπλασιάζοντας την εμφάνιση αλλεργικών συμπτωμάτων, όπως καταρροή και φτέρνισμα. Σε σύγκριση με τα βαμβακερά ρούχα, τα μάλλινα μπορεί να αυξήσουν περίπου κατά 10 φορές την έκθεση ενός ανθρώπου στη σκόνη και σε αλλεργιογόνα, όπως αυτά που προέρχονατι από τις γάτες.

Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από σχετική έρευνα, που έγινε από την Sandra D. De Lucca και τους συνεργάτες της, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα μάλλινα ρούχα ακόμη και ανθρώπων, που δεν είχαν σπίτι τους γάτες, εμφάνισαν αύξηση της συγκέντρωσης στοιχείων της γάτας που προκαλούν αλλεργία, αμέσως μόλις ήλθαν σε επαφή με φίλους ή συναδέλφους τους, που είχαν γάτες. Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε πέντε διαφορετικά είδη ρούχων και υφασμάτων και συγκεκριμένα ένα φρεσκοπλυμένο βαμβακερό μπλουζάκι, ένα μπλουζάκι που είχε φορεθεί την προηγούμενη εβδομάδα, μία μάλλινη μπλούζα, μία ζακέτα και ένα μακρυμάνικο βαμβακερό πουκάμισο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν το Νοέμβριο στο The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.