τι σημαίνει σκληρός προστατης | τενσ αντενδειξεισ | eidi doniton | ομφαλοκοιλη | συνδρομο zollinger ellison

H oστεοπόρωση πλήττει τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυσηΕπιδημικές διαστάσεις έχει πάρει στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο η οστεοπόρωση, μια ασθένεια που πλήττει μια στις τρεις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το 30-40% των γυναικών, ηλικίας άνω των 65 χρονών, θα παρουσιάσει στην ζωή του κάποιο οστεοπορωτικό κάταγμα, ενώ ένα στα πέντε άτομα, που θα υποστούν τέτοιου είδους κάταγμα στο ισχίο, πεθαίνει μέσα στον πρώτο χρόνο, ενώ το 50% θα παρουσιάσει μόνιμη αναπηρία. Η οικονομική διάσταση του προβλήματος είναι εξίσου σημαντική, καθώς 60 δισεκατομμύρια δραχμές δαπανώνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα για την νοσηλεία ανθρώπων με κατάγματα που οφείλονται στην νόσο.

Η οστεοπόρωση και οι συνέπειες της στον άνθρωπο αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Κλιμακτηρίου σε συνεργασία με την Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.