β-αναιμιανν ολ | πνευμοθωρακας | ατρισια με συριγγιο | βλεννολυτικά σιρόπια | καθαρο κοκκινο αιμα στην περιοδο

Ελπίδες για εμβόλιο κατά του ιού ΕμπολαΣημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει αμερικανοί επιστήμονες που πειραματίζονται σε ένα νέο εμβόλιο κατά του ιού του Εμπολα. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "Nature", το εμβόλιο ήδη δοκιμάστηκε σε πιθήκους και τα αποτελέσματα ήταν θετικά, όπως υποστηρίζουν ο κ. Γκάρι Νέιμπελ και οι συνεργάτες του, του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Βηθεσδά στο Μέριλαντ.

Στα σχετικά πειράματα που έγιναν, δύο ομάδες πιθήκων μολύνθηκαν από τον ιό. Οι πίθηκοι της πρώτης ομάδας στους οποίους χορηγήθηκε στο εμβόλιο δεν παρουσίασαν κανένα σύμπτωμα της ασθένειας, ενώ οι πίθηκοι της άλλης ομάδας πέθαναν μέσα σε μια εβδομάδα. ‘Η ανοσία που παρατηρήθηκε στα ζώα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το μηχανισμό που προκαλεί τη μόλυνση και να προχωρήσουμε σε μια θεραπεία, αλλά και σε ένα εμβόλιο που θα προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό του Εμπολα και από τους παθογόνους παράγοντες άλλων αιμορραγικών πυρετών’, επισημαίνει ο Δρ. Νέιντερ. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλείται από τον ιό Εμπολα, είναι θανατηφόρος στο 50% με 90% των κρουσμάτων. Ηδη στη βόρεια Ουγκάντα, που πλήττεται από την ασθένεια, έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα 120 άνθρωποι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.