στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ντοματα στην ευρωπη | ασπιρίνη δοσολογία | διαρροια | υπερεκταση μεσης

Επτά θάνατοι από τον ιό του Εμπολα στη Δυτική ΑφρικήΟ παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα κρούσματα θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού, που έχουν σημειωθεί στη Γακμπόν της Δυτικής Αφρικής, οφείλονται στον ιό Εμπολα και ότι επτά άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αντίστοιχο ξέσπασμα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αν και οι εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας της χώρας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποια άλλη μορφή αιμορραγικού πυρετού.

Ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού υγείας Gregory Hartl, δήλωσε ότι δύο ομάδες ειδικών κατευθύνονται προς τη Γκαμπόν προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης και να εντοπίσουν την πηγή της ασθένειας.

Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα που σημειώνονται μετά τα περσινό ξέσπασμα στην Ουγκάντα όπου έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό του Εμπολα, ο οποίος ανακαλύφθηκε κοντά στον ποταμό Εμπολα στη Λαική Δημοκρατία του Κονγκό το 1976 και το 70% όσων μολύνονται πεθαίνουν από αιμορραγία μέσα σε λίγες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.