Επτά θάνατοι από τον ιό του Εμπολα στη Δυτική Αφρική

Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τα κρούσματα θανατηφόρου αιμορραγικού πυρετού, που έχουν σημειωθεί στη Γακμπόν της Δυτικής Αφρικής, οφείλονται στον ιό Εμπολα και ότι επτά άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

Υπάρχουν επίσης ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αντίστοιχο ξέσπασμα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αν και οι εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας της χώρας υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποια άλλη μορφή αιμορραγικού πυρετού.

Ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού υγείας Gregory Hartl, δήλωσε ότι δύο ομάδες ειδικών κατευθύνονται προς τη Γκαμπόν προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης και να εντοπίσουν την πηγή της ασθένειας.

Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα που σημειώνονται μετά τα περσινό ξέσπασμα στην Ουγκάντα όπου έχασαν τη ζωή τους 224 άνθρωποι.

Δεν υπάρχει θεραπεία για τον ιό του Εμπολα, ο οποίος ανακαλύφθηκε κοντά στον ποταμό Εμπολα στη Λαική Δημοκρατία του Κονγκό το 1976 και το 70% όσων μολύνονται πεθαίνουν από αιμορραγία μέσα σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση