μας γοητευει ο εαυτος μας | ιωσης σκυλων | σκωληκοειδίτιδα | ενδομητρια παχυνση | υπερηχος φυσικοθεραπειας

Κλειστά τα σφαγεία στη Χίο, λόγω των μέτρων για τις 'τρελές αγελάδες'Αντιδράσεις προκάλεσε στη Χίο η απόφαση για αυστηρότερους ελέγχους των σφαγείων, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη νόσο των ‘τρελών αγελάδων’. Τα σφαγεία που λειτουργούν στο νησί έκλεισαν, ενώ οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Τα σφαγεία ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ύστερα από σχετική άρνηση του νομοκτηνιατρείου να προβεί σε έλεγχο, επειδή, παρά τις επισημάνσεις της υπηρεσίας, κανένα από τα τρία σφαγεία που λειτουργούν στο νησί, δεν εκσυγχρονίστηκε, όπως ορίζουν οι κοινοτικές οδηγίες από το 1997. Αποτέλεσμα ήταν τα σφαγεία του δήμου Χίου να παραμένουν κλειστά για 3η ημέρα και έτσι κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες έβαλαν τα ζώα, που προόριζαν για σφαγή, πάνω στα φορτηγάκια και τα οδήγησαν με πομπή στο κέντρο της πόλης.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το νομάρχη Χίου κ. Γιώργο Καλουτά, προϊστάμενο της υπηρεσίας ελέγχου. Ο νομάρχης, αφού τους ενημέρωσε για την ισχύουσα νομοθεσία, τους μετέφερε την άρνηση των κτηνιάτρων να πιστοποιούν την καταλληλότητα του σφαγείου, τη στιγμή που δεν τοποθετείται στα δημοτικά σφαγεία ειδικός κόφτης για την αφαίρεση του μυελού των οστών και αποτεφρωτής για να καίγονται τα απαγορευμένα μέρη των ζώων. Στα αγωνιώδη ερωτήματα των επαγγελματιών τι θα κάνουν και πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τους χωρίς κρέας, το οποίο σημειωτέον επειδή είναι ντόπιο έχει και αυξημένη ζήτηση, ο νομάρχης τους παρέπεμψε στο δήμο Χίου, όπου ανήκουν τα σφαγεία. Πράγματι ο δήμαρχος Χίου κ. Π. Παντελάρας τους δέχθηκε για να τους διαβεβαιώσει ότι υπάρχει η πρόθεση για εκσυγχρονισμό των σφαγείων, βάση της κοινοτικής οδηγίας, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να υλοποιηθεί, εξαιτίας του κόστους του, που ανέρχεται περίπου σε 20 εκατομμύρια δραχμές.
Σε δευτερη συνάντηση που είχαν οι κρεοπώλες με το Νομάρχη, πέτυχαν παράταση της προθεσμίας για ένα μήνα, μέχρι να υλοποιηθούν οι επιβαλλόμενες εργασίες εκσυγχρονισμού των σφαγείων, ύστερα από τη θετική δέσμευση του δημάρχου Χίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.