Πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών Ιατρικής

Στους δρόμους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι φοιτητές Ιατρικής όλης της χώρας, συμμετέχοντας σε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο προς το Υπουργείο Υγείας που θα γίνει στις 11 το πρωί σήμερα Δευτέρα. Οι φοιτητές αντιδρούν στις εξετάσεις που θα υποχρεώνονται οι νέοι γιατροί να δώσουν, μετά την λήψη του πτυχίου, για να αποκτήσουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος και να ξεκινήσουν ειδικότητα, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλου, τίς οποίες οι φοιτητές δεν θεωρούν ικανοποιητικές. Σε σχετικό δελτίο τύπου που μας απέστειλε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
‘Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/11/00, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας θα πραγματοποιήσει, μαζί με τους άλλους συλλόγους φοιτητών Ιατρικής της χώρας (Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Ηρακλείου), Πανελλαδικό Συλλαλητήριο προς το Υπουργείο Υγείας, Δευτέρα 20/11/00 και ώρα 11.00 (Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια).
Στο Υπουργείο Υγείας οι φοιτητές θα ζητήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Α. Παπαδόπουλο, για να απαιτήσουν να ευθυγραμμιστεί το Υπουργείο Υγείας με τις θέσεις των Γενικών Συνελεύσεων, που διατυπώνουν πως ‘μοναδικό προαπαιτούμενο για άδεια άσκησης επαγγέλματος και έναρξη ειδικότητας είναι το πτυχίο Ιατρικής’.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και φορείς των νοσοκομειακών ιατρών, καθώς και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι.’

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση