αιτιες κνησμου στο σωμα

Η υπερκατανάλωση σόδας στερεί χρήσιμες βιταμίνες στα παιδιάΤα παιδιά και οι έφηβοι που πίνουν μεγάλες ποσότητες σόδας μπορεί να αποστερούν από τον εαυτό τους σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνα. Τα παιδιά ηλικίας 1-17 ετών που καταναλώνουν σόδα φαίνεται ότι προσλαμβάνουν λιγότερη Βιταμίνη Α (μια βιταμίνη απαραίτητη για την όραση και την ανοσοποίηση) απ΄όση χρειάζεται ο οργανισμός, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του Archives of Pediatric and Adolescent Medicine. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, που πίνουν σόδα δεν λαμβάνουν το συνιστώμενο ποσό ασβεστίου, ενός μεταλλικού στοιχείου απαιραίτητου για την φυσιολογική ανάπτυξη των οστών, ενώ τα παιδιά άνω των 6 ετών που πίνουν σόδα έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν έλλειψη μαγνησίου. Σύμφωνα με τον Δρ. Carol Ballew και τους συνεργάτες του από το κέντρο Disease Control and Prevention της Ατλάντα, είναι πιο συνετό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, ώστε να καταναλώνουν γάλα και φυσικούς χυμούς έναντι άλλων υγρών μειωμένης θρεπτικής αξίας. Και συμπληρώνει ότι μειώνοντας κατά ένα ποτήρι την κατανάλωση ανθρακούχου σόδας και αυξάνοντας παράλληλα κατά ένα ποτήρι την κατανάλωση γάλακτος ή χυμού ημερησίως, μπορεί να αυξηθεί σημαντικά η λήψη θρεπτικών συστατικών από τα παιδιά κατά την καθημερινή τους διατροφή.

Πράγματι, τα παιδιά που καταναλώνουν περισσότερο γάλα είναι πιο πιθανό να λαμβάνουν τα απαιτούμενα επίπεδα σε βιταμίνη Α και Β12, καθώς και σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φολικό οξύ, όπως προέκυψε από την έρευνα. Επιπλέον η κατανάλωση φυσικών χυμών εξασφαλίζει την λήψη της απαιτούμενης ποσότητας βιταμίνης C και του φυλλικού οξέως. Αντιθέτως, η κατανάλωση καφέ και τσαγιού φαίνεται ότι δεν εξασφαλίζει την λήψη των απαιτουμένων θρεπτικών συστατικών. Τα παραπάνω προέκυψαν από σχετική έρευνα, η οποία έγινε στην Αμερική ανάμεσα σε 4.000 παιδιά, ηλικίας 2 έως 17 ετών και από την οποία φάνηκε ότι η κατανάλωση σόδας από τα παιδιά και τους εφήβους της Αμερικής αυξήθηκε σε ποσοστό 41% ανάμεσα στα έτη 1989-1991 και 1994-1995, αντικαθιστώντας το γάλα και το χυμό των παιδιών στην καθημερινή τους διατροφή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.