Η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων

Μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι έχουν δεσμό, πιστεύουν ότι οι φίλοι τους έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα ή καταναλώνουν αλκοόλ είναι πιο πιθανό να έχουν σεξουαλική επαφή σε νεαρή ηλικία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στην Αμερική. Το 47% των εφήβων που έχουν δεσμό, έχουν ήδη έλθει σε σεξουαλική επαφή κατά τα χρόνια του γυμνασίου, ενώ ένα ποσοστό μόλις 23% των εφήβων που δεν έχουν δεσμό, είχαν ανάλογη ερωτική επαφή. Τα αποτελέσματα αυτά ανακοινώθηκαν σε μία συνάντηση του American Public Health Association, που έγινε στη Βοστώνη και βασίζονται σε μία τετραετή έρευνα, που έγινε ανάμεσα σε 950 μαθητές 17 διαφορετικών γυμνασίων του Ohio και του Kentucky.

Οπως δήλωσε ο Δρ.Rick S. Zimmerman και η Katharine Attwood του Πανεπιστημίου του Kentucky, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς αυτό το πρόβλημα είναι να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν δύο ομάδες μαθητών, εκείνοι που μυούνται στην ερωτική επαφή από νωρίς και εκείνοι που αποφασίζουν να περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν. Πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι ακόμη και εάν νομίζουν ότι όλοι κάνουν έρωτα, αυτό δεν είναι αληθές, αφού μόνο ένα 25-30% των εφήβων, έχουν σεξουαλική επαφή στην περίοδο του γυμνασίου.

Εκείνοι οι μαθητές, που αναβάλλουν την σεξουαλική τους δραστηριότητα μέχρι να μεγαλώσουν, συνήθως έχουν ως σκοπό τους να επιτύχουν μεγάλη βαθμολογία στο σχολείο τους ή είναι μέλη κάποιων θρησκευτικών οργανώσεων. Πάντως, όπως διευκρινίζει ο κ. Zimmerman, σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την αντίληψη που έχει ο κάθε μαθητής, εάν σκοπεύουν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη στάση του απέναντι στην ερωτική πράξη.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση