αποστημα πνευμονα με υδpαεpιkο ΕΠΙΠΕΔΟ | χρονια βρογχιτιδα | καρκινος μητρα συμπτωματα

Η στοματική υγεία σχετίζεται με τις καρδιοπάθειεςΜελέτες για ασθένειες των ούλων και άλλες λοιμώξεις δίνουν ενδείξεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα βακτήρια μπορεί ν'αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Η πληροφορία αυτή, η οποία ανακοινώθηκε από επιστήμονες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης Καρδιολογίας, είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την αποφυγή σοβαρών καρδιακών επεισοδίων, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους εντοπισμού των ατόμων εκείνων, που κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο.
Μια μελέτη έδειξε ότι περιοδοντικές νόσοι και ασθένειες στα ούλα είναι συνηθισμένες σε ασθενείς που παθαίνουν καρδιακά επεισόδια. Ο συσχετισμός μεταξύ περιοδοντικής νόσου και καρδιοπάθειας μπορεί να οφείλεται στα υψηλά επίπεδα της πρωτεϊνης C-reactive (CRP), η οποία και αποτελεί ένδειξη φλεγμονής, υπογράμμισαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του δρ. Ευθύμιου Δελιαργύρη: 'Τα επίπεδα της CRP είναι υψηλότερα σε άρρωστους με ασθένειες των ούλων. Οσο σοβαρότερη είναι η νόσος, τόσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεϊνης στο αίμα. Καθώς τα υψηλά επίπεδα της CRP αποτελούν ένδειξη για μελλοντική καρδιοπάθεια, η θεραπεία των ούλων, είναι ένας τρόπος μείωσης του κινδύνου σε ορισμένους ασθενείς. Αυτός είναι ο εφικτός μηχανισμός για τη σχέση μεταξύ κακής στοματικής υγείας και καρδιοπαθειών'.

Η ομάδα του δρ. Δελιαργύρη θα συνεχίσουν την έρευνα και θα μελετήσει κατά πόσο άτομα με καρδιοπάθειες και ουλίτιδα μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση σε φλεγμονή. Τα εν λόγω ευρήματα βοηθούν τους ειδικούς να καταλάβουν γιατί οι λοιμώξεις και η φλεγμονή μπορεί να αποτελούν παράγοντες επικινδυνότητας για καρδιοπάθειες, σε συνδυασμό με άλλους γνωστούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερόλη. Οι καρδιοπάθειες είναι η πρώτη αιτία θανάτου που πλήττει τους Αμερικανούς. Επιστήμονες εκτιμούν ότι ποικίλοι λοιμώδεις παράγοντες μπορεί να συμβάλουν στις καρδιοπάθειες, επειδή προκαλούν ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε άλλη μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο, δημοσιεύτηκαν συμπεράσματα ερευνητών ότι δηλαδή ασθενείς με πόνο στο στήθος, με σοβαρό καρδιακό επεισόδιο στο ιστορικό τους και με ενδείξεις φλεγμονής, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν. 'Μια απλή και μη δαπανηρή εξέταση αίματος μπορεί να δείξει ποιός διατρέχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει', υπογράμμισε ο δρ. Ντίπακ Μπατ, της Κλινικής The Cleveland, ενώ οι ερευνητές κατέληξαν ότι 'Εκτενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι θεραπευτική αγωγή με επέμβαση bypass και πλαστική χειρουργική των αγγείων, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την επιβίωση ανθρώπων που έχουν περάσει έμφραγμα ή οξύ καρδιακό επεισόδιο και παρουσιάζουν ενδείξεις φλεγμονής'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.