ακροαστικα | νόσος crohn | τι ειναι το μαντου | apo posa osta apoteleite to anthropino swm | XOLISTERINI

Μηνύσεις απο τις οικογένειες των θυμάτων των 'τρελών αγελάδων'Μήνυση κατ' αγνώστων για ‘δηλητηρίαση’ αποφάσισαν να υποβάλουν οι οικογένειες δύο θυμάτων της ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό ‘Λε Πουάν’. Οι οικογένειες του Λοράνς Ντιαμέλ, ο οποίος πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 36 ετών και του Αρνό Εμπολί, 19 ετών, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη ζωή θα προσφύγουν στη γαλλική δικαιοσύνη και θα στρέφονται εναντίον των βρετανικών, των γαλλικών και ευρωπαϊκών αρχών, με την κατηγορία ότι αδράνησαν και δεν έκαναν τίποτα για να αντιμετωπίσουν την ασθένεια των τρελών αγελάδων. Ο δικηγόρος τους, Φρανσουά Ονορά υποστηρίζει ότι οι αρχές παρέλειψαν να λάβουν τα απαιτούμενα και αποφασιστικά μέτρα για να εμποδιστεί η εξάπλωση της ασθένειας αυτής τόσο στα ζώα, όσο εν συνεχεία και στους ανθρώπους.

Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται οτι οι βρετανικές αρχές ‘φέρουν βαριά ευθύνη για την εξάπλωση της επιζωοτίας’ επειδή επέτρεψαν ‘την εξαγωγή αυτού που γνώριζαν οτι ήταν ο κυριότερος παράγοντας μόλυνσης των βοοειδών’. Οσο για τις γαλλικές αρχές, κατηγορούνται ότι ‘δεν έθεσαν τη δημόσια υγεία στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων τους’ και επεχείρησαν ‘με παραπλανητική συμπεριφορά να πείσουν ... ότι η εξάπλωση της Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ θα περιοριζόταν στη Βρετανία’. Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό, ως πολιτικός ενάγων στη μήνυση αυτή είναι και η Ενωση Θυμάτων της Ασθένειας Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.