αυξημενα οιστρογονα στην εμμηνοπαυση | σκωληκοειδίτιδα συμπτωματα | εμβόλιο ηπατίτιδας α vaqta

Επιρρεπή σε τραυματισμούς τα παιδιά από ευκατάστατες οικογένειεςΤα παιδιά που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες έχουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής δραστηριότητας, συγκριτικά με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, υποστηρίζουν επιστήμονες από το National Center for Health Statistics στις ΗΠΑ.

Η καλή οικονομική κατάσταση των γονιών δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν συστηματικά σε διαφορετικά αθλήματα, με σκοπό να γυμναστούν ή να ψυχαγωγηθούν με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να ασχοληθούν τόσο εντατικά με τα σπορ.

Επιστήμονες κατέγραψαν το ιστορικό υγείας 79000 οικογενειών, την χρονική περίοδο 1997-1998 και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 4.4 χιλιάδες παιδικά ατυχήματα προέκυψαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η πλειοψηφία των τραυματισμών αφορούσε κατάγματα και θλάσεις.

Τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών τραυματίζονταν κυρίως κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κατά τη διάρκεια που έπαιζαν στο κήπο του σπιτιού τους ή στην γειτονιά τους. Τα ευκατάστατα παιδιά είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να τραυματιστούν συγκριτικά με τα λιγότερα εύπορα παιδιά.

Για το περιορισμό των παιδικών ατυχημάτων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν που πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους αθλητικούς συλλόγους, καθώς επίσης προτρέπουν τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους ακόμα και όταν παίζουν στο σπίτι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.