Επιρρεπή σε τραυματισμούς τα παιδιά από ευκατάστατες οικογένειες

Τα παιδιά που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες έχουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής δραστηριότητας, συγκριτικά με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, υποστηρίζουν επιστήμονες από το National Center for Health Statistics στις ΗΠΑ.

Η καλή οικονομική κατάσταση των γονιών δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν συστηματικά σε διαφορετικά αθλήματα, με σκοπό να γυμναστούν ή να ψυχαγωγηθούν με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να ασχοληθούν τόσο εντατικά με τα σπορ.

Επιστήμονες κατέγραψαν το ιστορικό υγείας 79000 οικογενειών, την χρονική περίοδο 1997-1998 και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως περισσότεροι από 4.4 χιλιάδες παιδικά ατυχήματα προέκυψαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η πλειοψηφία των τραυματισμών αφορούσε κατάγματα και θλάσεις.

Τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών τραυματίζονταν κυρίως κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κατά τη διάρκεια που έπαιζαν στο κήπο του σπιτιού τους ή στην γειτονιά τους. Τα ευκατάστατα παιδιά είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να τραυματιστούν συγκριτικά με τα λιγότερα εύπορα παιδιά.

Για το περιορισμό των παιδικών ατυχημάτων, οι επιστήμονες υποστηρίζουν που πρέπει να ληφθούν καλύτερα μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους αθλητικούς συλλόγους, καθώς επίσης προτρέπουν τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους ακόμα και όταν παίζουν στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση