τσουρουκτσογλου ομοιοπαθητικη | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | ηπατιτιδα α | διαταραχη προσωπικοτητας

Το πρώτο θύμα από τη νόσο των τρελών αγελάδων στο Χονγκ ΚονγκΜία 35χρονη γυναίκα, η οποία ήταν το μοναδικό θύμα της νόσου των τρελών αγελάδων στο Χονγκ Κονγκ, έχασε τη ζωή της την περασμένη Πέμπτη, μετά από 16 μήνες νοσηλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η γυναίκα προσβλήθηκε από τη νέα μορφή της νόσου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ, που αποτελεί τη μορφή της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (νόσος των τρελών αγελάδων) που προσβάλει τον άνθρωπο, κατά την περίοδο διαμονής της στη Μ. Βρετανία, από το 1985 έως το 1992 και ξανά από το 1997 έως και το 2001. Τον Ιανουάριο του 2001 επέστρεψε για ιατρική θεραπεία στο Χονγκ Κονγκ.

Η νέα μορφή της νόσου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ διαφέρει από την κλασική μορφή της ασθένειας, στα πρόωρα ψυχιατρικά της συμπτώματα, αλλά και την επίπτωσή της σε νεαρά άτομα.

Η ασθένεια φαίνεται να προκαλείται από κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος, το οποίο είναι μολυσμένο από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια (BSE) ή αλλιώς νόσο των τρελών αγελάδων

Η κλασσική μορφή της νόσου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ εμφανίζεται συνήθως σε άτομα μεγάλης ηλικίας, άνω των 60 ετών και δε σχετίζεται με την κατανάλωση κρέατος από ζώο μολυσμένο με σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.